Медичні вироби, операції з постачання та ввезення яких обкладаються за 7% ставкою ПДВ: набув чинності новий перелік

10 Вересня 2014 11:30 Поділитися

Медичні вироби, операції з постачання та ввезення яких обкладаються за 7% ставкою ПДВ: набув чинності новий перелік10 вересня 2014 р. у зв’язку з опублікуванням в «Урядовому кур’єрі» № 165 набула чинності ухвалена 3 вересня постанова КМУ № 410 «Про затвердження переліку медичних виробів, операції з постачання на митній території України та ввезення на митну територію України яких підлягають обкладенню податком на додану вартість за ставкою 7 відсотків».

У зв’язку з цим втратила чинність постанова КМУ від 01.07.2014 р. № 216.

Як повідомляло наше видання, новий Перелік містить 97 позицій медичних виробів згідно з кодами УКТЗЕД.

Серед іншого до Переліку включено: вату, марлю, бинти та аналогічні вироби (наприклад, перев’язувальні вироби, липкий пластир, гірчичники), просочені або вкриті фармацевтичними речовинами або розфасовані для роздрібної торгівлі, для застосування у медицині, зокрема хірургії, стоматології, крім ветеринарії; посуд скляний для лабораторних, гігієнічних або фармацевтичних цілей, градуйований або неградуйований; шприци з голками чи без голок з пластмасових матеріалів; коляски інвалідні та інші засоби пересування для інвалідів, з двигуном або без двигуна чи з іншим привідним механізмом тощо.

Однак до нього не увійшли пелюшки для немовлят, підгузки (підгузники) та інші аналогічні вироби, що використовуються при нетриманні; ампули; вата з бавовни; пляшки, флакони, виготовлені зі скляних трубок, для транспортування або упаковування фармацевтичних продуктів; пляшки, флакони скляні для транспортування або упаковування фармацевтичних продуктів та ін.

Таким чином, операції з постачання на митній території України та ввезення на митну територію України медичних виробів, включених до Переліку, затвердженого постановою КМУ № 410, обкладаються 7% ставкою ПДВ. Операції з постачання та ввезення на митну територію всіх інших медичних виробів обкладаються за 20% ставкою ПДВ.

Прес-служба «Щотижневика АПТЕКА»

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті