Міністерство охорони здоров’я України.Наказ від 14.02.2001 № 61

ПРО ВИКОНАННЯ ПОСТАНОВИ КАБІНЕТУ МІНІСТРІВ УКРАЇНИ від 06.09.2000 № 1389 «ПРО ЗАХОДИ ЩОДО ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ ДІТЕЙ ПОВНОЦІННИМИ ПРОДУКТАМИ ХАРЧУВАННЯ І ВИРОБАМИ ДИТЯЧОГО АСОРТИМЕНТУ, СТИМУЛЮВАННЯ ВІТЧИЗНЯНОГО ВИРОБНИЦТВА ТА РЕАЛІЗАЦІЇ ЗАЗНАЧЕНИХ ТОВАРІВ»

На виконання постанови Кабінету Міністрів України від 06.09.2000 № 1389 «Про заходи щодо забезпечення дітей повноцінними продуктами харчування і виробами дитячого асортименту, стимулювання вітчизняного виробництва та реалізації зазначених товарів»

НАКАЗУЮ:

1. Міністру охорони здоров’я Автономної Республіки Крим, начальникам управлінь охорони здоров’я обласних, Київської та Севастопольської міських держадміністрацій:

1.1. Створити реєстр дітей, хворих на фенілкетонурію, в регіоні. До 01.02.2001 року надати управлінню організації медичної допомоги дітям і матерям МОЗ списки дітей, хворих на фенілкетонурію. Щороку до 1 березня наступного за звітним року надавати уточнені списки дітей з цим захворюванням.

1.2. Щороку під час формування показників проекту бюджетів Автономної Республіки Крим, областей, міст Києва та Севастополя враховувати видатки на придбання лікувального харчування для дітей, хворих на фенілкетонурію, віком від 3 до 14 років.

1.3. Вжити заходів для неухильного виконання постанови Кабінету Міністрів України від 08.02.94 № 66 «Про додаткові соціальні гарантії для малозабезпечених сімей з хворими дітьми першого і другого років життя» щодо безоплатного забезпечення дітей з малозабезпечених сімей віком до 2 років продуктами дитячого харчування згідно з вимогами наказу МОЗ від 30.03.94 № 42.

1.4. Забезпечити ефективне функціонування мережі молочних кухонь.

1.5. У сільській місцевості, де відсутня мережа молочних кухонь, вжити заходів щодо забезпечення дітей першого року життя (за показаннями) адаптованими молочними сумішами через лікувально-профілактичні, фармацевтичні заклади.

1.6. До 1 березня 2001 року подати МОЗ інформацію про стан забезпечення безоплатного харчування дітей з малозабезпечених сімей віком до 2 років продуктами дитячого харчування та про роботу молочних кухонь в регіонах.

2. Керівникам Відкритого акціонерного товариства Український НДІ харчування (Передерій В.Г.), Інституту педіатрії, акушерства та гінекології АМН України (Лук’янова О.М.), Інституту гігієни та медичної екології АМН України ім. О.М. Марзеєва (Сердюк А.М.) за погодженням взяти участь у науковому обгрунтуванні нових технологій виробництва продуктів дитячого харчування.

3. Начальнику Головного управління економіки (Баранова Т.Ф.) під час формування показників проекту Державного бюджету, передбаченого МОЗ, враховувати видатки на придбання продуктів лікувального харчування для дітей, хворих на фенілкетонурію, віком до 3 років включно.

4. Начальникам Головного управління організації медичної допомоги населенню (Гойда Н.Г.) та Головного санітарно-епідеміологічного управління (Бережнов С.П.) посилити контроль за організацією харчування дітей у закладах охорони здоров’я та роботою молочних кухонь.

5. Контроль за виконанням наказу покласти на заступника Міністра Картиша А.П.

Міністр

В.Ф. Москаленко

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті