Пропонується розширити перелік фармацевтичної продукції та сполук, що звільняються від обкладання ввізним митом

09 Липня 2015 3:07 Поділитися

Пропонується розширити перелік фармацевтичної продукція та сполук, що звільняються від обкладання ввізним митомНа офіційному сайті МОЗ України для громадського обговорення оприлюднено проект постанови Уряду, яким пропонується внести зміни до Переліку фармацевтичної продукції та сполук, що використовуються для її виготовлення, які не виробляються в Украї­ні та які відповідно до п. 13 ч. першої ст. 282 Митного кодексу України звільняються від обкладення ввізним митом у разі ввезення їх на митну територію України (далі — Перелік), що затверджений постановою КМУ від 17.11.2004 р. № 1568. Так, проектом документа пропонується розширити кількість фармацевтичної продукції та сполук, що звільняються від обкладання ввізним митом, шляхом затвердження нової редакції Переліку.

Нова редакція містить не одну таблицю, як це передбачено чинною редакцією Переліку, а 2: щодо активних фармацевтичних інгредієнтів та хімічних сполук (далі — таблиця 1) та медичних імунобіологічних препаратів, готових лікарських засобів та продукції in bulk (далі — таблиця 2).

Зокрема, таблиця 1 містить 133 найменування активних фармацевтичних інгредієнтів та хімічних сполук, серед яких акватерпін (терпінгідрат), бензобітал, гекситидін і т.д. А таблиця 2 включає 792 назви діючих речовин, серед яких: абакавір, амікацин, БЦЖ вакцина та ін.

Крім того, із запропонованої редакції вилучено декілька сполук, що виробляються в Україні, зокрема, серед них: лимонна кислота, динопрост трометамол.

Також приміткою до проекту документа передбачено, що коди української класифікації товарів зовнішньоекономічної діяльності (УКТЗЕД) у ньому наводяться лише довідково. Тобто, сполуки звільнятимуться від обкладання ввізним митом на підставі їх найменування, зазначеного в переліку, а не на підставі кодів УКТЗЕД. Таким чином, навіть у випадку зміни кодів УКТЗЕД і їх невнесення до даного Переліку, то фармацевтична продукція і сполуки все одно звільнятимуться від обкладання цим митом.

Прес-служба «Щотижневика АПТЕКА»
Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Цікава інформація для Вас:

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті