Міжнародні організації надали інформацію щодо розміру комісії за свої послуги та процедури прекваліфікації ВООЗ

18 Листопада 2015 6:48 Поділитися

Міжнародні організації надали інформацію щодо розміру комісії за свої послуги та процедури прекваліфікації ВООЗ18 листопада 2015 р. в МОЗ України відбулася зустріч представників МОЗ України, ПРООН, ЮНІСЕФ, ВООЗ та Crown Agents з журналістами для обговорення питань, пов’язаних з проведенням закупівель ліків через міжнародні організації.

Під час зустрічі представники міжнародних організацій надали інформацію щодо розміру комісії за надання послуг із закупівлі ліків. Зокрема, комісія міжнародної агенції Crown Agents за такі послуги складатиме 5,5%, фонду ЮНІСЕФ та ПРООН – 5%. При цьому Янтомас Хімстра, директор ПРООН в Україні, зазначив, що зазвичай комісія ПРООН за надання послуг із закупівлі ліків складає 8%, але для України було зроблено виключення і комісію було знижено до 5%.

Відповідаючи на запитання ЗМІ щодо необхідності проходження процедури прекваліфікації ВООЗ вітчизняним виробникам заступник міністра охорони здоров’я Ігор Перегінець повідомив, що умови прийняття участі у процесі закупівель за участю міжнародних організації є однаковими для усіх учасників. Відтак, процедура прекваліфікації ВООЗ буде потрібна для антиретровірусних препаратів, ліків для терапії туберкульозу, гепатиту В та С, малярії, деяких тропічних хвороб, грипу, вакцин, препаратів, які містять цинк та деяких лікарських засобів для репродуктивного здоров’я. Процедури для прекваліфікації ліків, призначених для лікування онкопатології наразі не існує, тому їх закупівля буде проходити згідно тих критеріїв, які будуть представлені на сайті агенції Crown Agents найближчим часом.

Більш детально про перебіг зустрічі читачі «Щотижневика АПТЕКА» зможуть ознайомитися найближчим часом на сторінках нашого видання.

Нагадаємо, що 25 листопада поточного року біля будинку Уряду та МОЗ України пройде мирна акція в підтримку вітчизняних фармвиробників.

Прес-служба «Щотижневика АПТЕКА»

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті