До сезону ГРВІ готові? Збираємо домашню аптечку

Осінь прийшла не тільки за календарем. Повітря дихає холодом, небо все частіше затягують похмурі хмари, а зранку стеляться легкі тумани. Для фахівців охорони здоров’я це означає початок сезону грипу та застуди. Біль у горлі, жар, нежить — поширені симптоми, з якими звертаються в аптеку в цей час року. Провізорам першого столу дуже важливо мати під рукою перелік рішень, що відповідають найчастішим запитам покупців. Набір таких рішень готова запропонувати фармацевтична компанія «Здоров’я», одна з провідних компаній вітчизняного фармринку, яка випускає цілу лінійку протипростудних препаратів.

ВІРУСАМ ВХІД ЗАБОРОНЕНО

Обґрунтованим вибором для профілактики і лікування в сезон застуд є АРБІВІР-ЗДОРОВ’Я та АРБІВІР-ЗДОРОВ’Я ФОРТЕ, що випускаються у формі капсул і таблеток. Їх активною речовиною є уміфеновіру гідрохлорид, що чинить противірусну дію (пригнічує віруси грипу А та В), сприяє зменшенню тривалості і тяжкості перебігу хвороби та її основних симптомів, а також зниженню частоти розвитку ускладнень, пов’язаних із грипом.

ПОЛЕГШЕННЯ СИМПТОМІВ ЗАСТУДИ

Бренд ГРИПОЦИТРОН від фармацевтичної компанії «Здоров’я» містить комбінацію діючих речовин, спрямованих проти основних симптомів застуди. Парацетамол сприяє зниженню температури тіла, феніраміну малеат допомагає усунути сльозотечу та свербіж очей і носа, фенілефрину гідрохлорид обумовлює судинозвужувальну дію, а аскорбінова кислота (вітамін С) сприяє посиленню резистентності організму.

ГРИПОЦИТРОН ХОТ ОРАНЖ та ГРИПОЦИТРОН ХОТ ЛИМОН містять 500 мг парацетамолу в одному пакетику, що відповідає рекомендаціям ВООЗ стосовно мінімальної ефективної дози цієї дію­чої речовини. Але є і посилена форма — ГРИПОЦИТРОН ФОРТЕ (650 мг парацетамолу). Перелічені препарати можуть застосовувати дорослі та діти віком старше 12 років, а для маленьких пацієнтів (від 2 років) передбачено спеціальні форми випуску ГРИПОЦИТРОН КІДС ОРАНЖ та ГРИПОЦИТРОН КІДС ЛИМОН, які містять 160 мг парацетамолу.

Щоб позбавитися від кашлю, слід звернути увагу на ГРИПОЦИТРОН-БРОНХО. Активним компонентом препарату є бутамірату цитрат. Він вибірково впливає на кашльовий центр, сприяючи пригніченню кашльового рефлексу, при цьому не пригнічує дихання (Амбросімов В., 2015). Крім того, він проявляє протизапальний, муколітичний і протибронхоспастичний ефекти (Матерацци Ф., 2011). ГРИПОЦИТРОН-БРОНХО підходить для застосування як у дорослих, так і у дітей. У формі крапель препарат можуть приймати діти віком від 2 міс, а у формі сиропу — від 3 років.

ГРВІ часто супроводжуються закладеністю носа. Усунути набряк слизової оболонки носа, зменшити виділення з носа та відновити носове дихання — легке завдання для лінійки НАЗО-СПРЕЙ. Активним компонентом препаратів цієї лінійки є оксиметазоліну гідрохлорид, що чинить симпатоміметичну, судинозвужувальну, противірусну, протизапальну, імуномодулювальну та антиоксидантну дію.

НАЗО-СПРЕЙ та НАЗО-СПРЕЙ З ЕКСТРАКТОМ АЛОЕ підійдуть для дорослих та дітей віком від 6 років. Для малюків від 1 року розроб­лена спеціальна форма — НАЗО-СПРЕЙ БЕБІ.

Препарати випускаються у формі спрею. Спеціальний дозатор дозволяє рівномірно наносити лікарський засіб по всій слизовій оболонці та уникнути неприємного ефекту «стікання» по носоглотці. Ефект відчувається майже відразу і триває до 12 годин, що дозволяє приймати його всього 2 рази на добу, почуватися комфортно вдень і спокійно спати вночі.

Побороти біль у горлі під силу препарату АНГІЛЕКС-ЗДОРОВ’Я, що випускається у формі розчину для полоскання горла та спрею для ротової порожнини. Комплекс діючих речовин препарату (гексетидин, холіну саліцилат, хлорбутанол) викликає антибактеріальний, анальгезивний, жарознижувальний, протизапальний і знеболювальний ефекти. Активні речовини фіксуються на слизовій оболонці ротової порожнини і вивільняються поступово, що зумовлює тривалу дію препарату. Варто зазначити, що АНГІЛЕКС-ЗДОРОВ’Я має сприятливий профіль безпеки, завдяки чому його можуть застосовувати діти починаючи з 6-річного віку.

БОРОТЬБА З УСКЛАДНЕННЯМИ ЗАСТУДИ

Захворювання, викликані бактеріальними інфекціями, небезпечні через ризик розвитку ускладнень. Зокрема, в результаті ускладнення захворювань верхніх дихальних шляхів може розвинутися запалення слизової оболонки середнього вуха — отит.

Для місцевого симптоматичного лікування при цьому захворюванні застосовується ОТИКАЇН-ЗДОРОВ’Я, що випускається у формі вушних крапель. Феназон та лідокаїну гідрохлорид, що входять до складу препарату, забезпечують виражений знеболювальний та протизапальний ефекти. Їх дія відчувається через 5 хв після закапування і вже через 15–30 хв больовий синдром зникає майже повністю. Застосовувати препарат можна навіть у дітей грудного віку.

Осінь варто зустрічати у всеозброєнні!

ГРУППА КОМПАНІЙ «ЗДОРОВ’Я» СВЯТКУЄ 110 РОКІВ

Цього року Група компаній «Здоров’я», що є одним із найбільших виробників лікарських засобів в Україні, святкує ювілей — 110 років роботи на ринку. За цей час холдинг здобув багато нагород та сертифікатів національного та міжнародного рівня. До його складу входять ТОВ «Фармацевтична компанія «Здоров’я», ТОВ «Дослідний завод «ДНЦЛЗ», ТОВ «ХФП «Здоров’я Народу» та ТОВ «Фармекс Груп».

У своєму розпорядженні ТОВ «Фармацевтична компанія «Здоров’я» має виробничі дільниці, що відповідають вимогам належної виробничої практики, зокрема з виробництва таблетованих, капсульованих, ін’єкційних лікарських форм та порошків, м’яких, рідких лікарських форм, спреїв та аерозолів.

У продуктовий портфель Групи компаній «Здоров’я» входить понад 650 найменувань препаратів, що охоплюють такі терапевтичні групи, як кардіологія, гастроентерологія, неврологія, дерматологія, офтальмологія, імунобіологічні, противірусні та антибактеріальні засоби, наркотичні анальгетики. Нині продукція компанії експортується більше ніж у 15 країн світу.

Одним з ключових пріоритетів Групи компаній «Здоров’я» є постійні інвестиції в розробку нових препаратів, технічне переоснащення і підготовку персоналу, участь у соціальних проектах з надання благодійної допомоги дітям, а також популяризації здорового способу життя та спорту.

Прес-служба «Щотижневика АПТЕКА»
Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті