Розпочато прийом заяв для формування нового реєстру ліків за програмою «Доступні ліки»

02 Січня 2019 5:57 Поділитися

На сайті МОЗ України оприлюднено наказ Міністерства від 02.01.2019 р. № 1, яким затверджено Реєстр граничних оптово-відпускних цін на лікарські засоби станом на 2 січня 2019 р. (далі — Реєстр цін).

У зв’язку із цим профільне міністерство з 2 по 11 січня прийматиме заяви від виробників/імпортерів лікарських засобів для формування Реєстру лікарських засобів, вартість яких підлягає відшкодуванню (далі — Реєстр відшкодування).

Заяви прийматимуться за адресою: МОЗ України, м. Київ, вул. Грушевського, 7, Фармацевтичний директорат МОЗ України, кабінет 119-Б, 119-В, тел.: (044) 200-06-68, 200-06-69.

У Міністерстві наголошують, що Реєстр відшкодування оновлюватиметься повністю, тому діючим учасникам програми необхідно подати (повторно) заяви для включення препаратів у цей реєстр.

Нагадаємо, раніше МОЗ оприлюднено орієнтовну хронологію прийняття Реєстру відшкодування, відповідно до якої:

1) з 02.01.2019 р. по 11.01.2019 р. прийматимуться заяви від фармвиробників та імпортерів лікарських засобів;

2) з 11.01.2019 р. по 20.01.2019 р. в Міністерстві опрацьовуватимуться отримані заяви і формуватиметься Реєстр відшкодування, який 21 січня буде затверджено відповідним наказом МОЗ та оприлюднено на сайті відомства;

3) з 21.01.2019 р. протягом 5 робочих днів заявники мають право подати до Міністерства звернення щодо виправлення технічних помилок в оновленому Реєстрі відшкодування. Після цього ще протягом 5 робочих днів Міністерство розглядатиме ці звернення, прийматиме щодо них рішення, мотивуючи його. Зміни до Реєстру відшкодування вноситимуться відповідним наказом Міністерства.

Також з дати оприлюднення Реєстру відшкодування протягом 5 робочих днів заявники, вартість добової дози лікарського засобу яких у цьому реєстрі не більше ніж на 10% перевищує таку вартість добової дози лікарського засобу (з однаковою міжнародною непатентованою назвою та формою випуску), що відшкодовується повністю (без доплати), можуть повторно подати до МОЗ документи, зазначені у пункті 8 Порядку визначення розміру відшкодування вартості лікарських засобів, вартість яких підлягає відшкодуванню, зі зміненою оптово-відпускною ціною за упаковку лікарського засобу, яка в перерахунку на добову дозу дорівнює вартості добової дози лікарського засобу (з однаковою міжнародною непатентованою назвою та формою випуску), що в Реєстрі відшкодовується повністю (без доплати). Міністерство за результатами розгляду отриманих документів протягом 5 робочих днів здійснюватиме їх розгляд та прийматиме рішення про внесення змін до Реєстру відшкодування, які затверджуватимуться відповідним наказом МОЗ;

4) за результатами отриманих звернень від заявників (та поданих документів відповідно до пункту 5) МОЗ з 28.01.2019 р. протягом 5 робочих днів здійснює їх розгляд та орієнтовно 4.02.2019 р. прийме наказ про внесення змін до оновленої редакції Реєстру відшкодування та опублікує його на своєму веб-порталі.

За матеріалами www.moz.gov.ua

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Олександра 09.01.2019 2:12
Чому ніде немає інформації, що МОЗ не приймає документи без супровідного листа. Яка форма цього листа? Роз'яснень немає. Документи не прийняті.

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті