1 квітня набули чинності нові вимоги ДБН щодо забезпечення умов для маломобільних груп населення

01 Квітня 2019 5:32 Поділитися

1 квітня набули чинності Державні будівельні норми (ДБН) В.2.2-40:2018 «Будинки і споруди. Інклюзивність будівель і споруд. Основні положення», яких повинні дотримуватися аптечні заклади. Зокрема, щодо створення умов для доступу осіб з інвалідністю та інших маломобільних груп населення до приміщень.

За новими нормами всі будинки та споруди в Україні, а також необхідна інфраструктура повинні обов’язково проектуватися з елементами доступності. Серед іншого в нових ДБН наведено технічні характеристики:

  • пандусів, спеціальних підйомників та інших засобів доступності для людей з порушеннями опорно-рухового апарату;
  • тактильних та візуальних елементів доступності: тактильної підлогової плитки, інформаційних таблиць та позначень шрифтом Брайля, аудіопокажчиків для людей з порушеннями зору;
  • іншого візуального інформування, дублювання важливої звукової інформації текстами, організації сурдоперекладу, використання систем звукопідсилення для людей з порушеннями слуху та інші важливі зміни.

Як раніше відзначили в Державній службі України з лікарських засобів та контролю за наркотиками, ДБН є обов’язковими для виконання всіма юридичними особами та фізичними особами — підприємцями на території України, під час проектування нових та реконструкції будівель, кварталів, мікрорайонів, що вже існують, відповідно до їх призначення.

Зауважимо, відповідно до Закону України «Про основи соціальної захищеності осіб з інвалідністю в Україні», у разі якщо діючі об’єкти неможливо повністю пристосувати для потреб осіб з інвалідністю, то за погодженням з громадськими організаціями осіб з інвалідністю здійснюється їх розумне пристосування з урахуванням універсального дизайну. Фінансування зазначених заходів здійснюється за рахунок власників (балансоутримувачів) об’єктів або орендарів згідно з договором оренди.

Прес-служба «Щотижневика АПТЕКА»

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті