«Доступні ліки»: з’явилася мапа аптек, що беруть участь у програмі

03 Квітня 2019 4:28 Поділитися

Наше видання вже повідомляло, що до участі в програмі «Доступні ліки» долучилося більше 5 тис. аптек.

Також на офіційному сайті Національної служби здоров’я України (НСЗУ) розміщено дашборд із мапою, на якій відображено всі аптеки, які уклали договори з НСЗУ та долучилися до програми «Доступні ліки».

За допомогою фільтрів пошуку можна в обраних області, районі, місті побачити кількість аптек — учасниць програми, а також їх адреси та контактні телефони. Отже, за допомогою цих даних можна заздалегідь отримати інформацію про наявність необхідних ліків у тій чи іншій аптеці. При цьому на мапі також відображено форму власності та назву закладу.

Усі аптечні заклади, які укладають договори з НСЗУ, додаються до дашборду. Оновлення даних відбувається декілька разів на тиждень.

Нагадаємо, що з 1 квітня розпочато новий етап реімбурсації за програмою «Доступні ліки», а саме: НСЗУ стала адмініструвати дану програму. Таким чином, з цієї дати єдиним розпорядником коштів за програмою є НСЗУ й аптеки отримуватимуть кошти за відпущені ліки на підставі договорів, укладених з цим органом. При цьому відпуск ліків за програмою почав здійснюватися на підставі виключно електронного рецепта.

За матеріалами nszu.gov.ua
Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Цікава інформація для Вас:

Коментарі

Оксана Б. 03.04.2019 5:10
Сьогодні вже 3 квітня, але рецепти за програмою "Достурні ліки" не виписуються. Виникли й несподівані проблеми з тим, що аптеки не зможуть відпускати кількості ЛЗ, менші за цілу упаковку через технічно недосконалу систему. Про це не було попереджено зарання і аптеки запаслись більш вигідними для пацієнтів великими упаковками, які тепер будуть залежуватись. Шановна редакція, велике прохання звернутись до адміністраторів програми "Доступні ліки" за роз`ясненнями щодо того, коли програма запрацює повноцінно.

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті