FDA реалізує пілотний проект із впровадження блокчейн-технологій у ланцюги поставок

14 Червня 2019 1:15 Поділитися

Американська електронна корпорація IBM, консалтингова фірма KPMG, фармацевтична компанія Merck та один з найкрупніших ритейлерів США Walmart заявили про участь у пілотній програмі Управління з контролю за харчовими продуктами та лікарськими засобами США (Food and Drug Administration – FDA). У рамках цієї пілотної програми досліджуються інноваційні підходи до відстеження та контролю за рухом рецептурних препаратів. Проект є частиною рішень, що реалізуються на підтримку закону США щодо забезпечення безпеки ланцюга поставок (U.S. Drug Supply Chain Security Act – DSCSA).

Дана ініціатива націлена на те, щоб допомогти в розробці електронної інтероперабельної системи, яка буде ідентифікувати та відстежувати дистрибуцію певних рецептурних лікарських засобів та вакцин на території США. Очікується, що досвід кожної з компаній-учасниць дозволить створити спільну блокчейн-мережу*.

IBM виступає в якості технологічного партнера, KPMG надає консультації у питаннях комплаєнсу, Merck – фармацевтична компанія, ліки якої відстежуватимуться в рамках пілотної програми, Walmart виступить у ролі дистриб’ютора.

Завершення пілотного проекту планується у IV кв. 2019 р. Очікується, що результати проекту будуть опубліковані у звіті FDA.

За матеріалами www.prnewswire.com, techcrunch.com

 


*«Block» – блок, «chain» – ланцюг. Усі блоки (дані про транзакції) вишикувані в ланцюжок, тобто пов’язані між собою. Усі дані в блокчейн накопичуються і формують базу даних, що постійно доповнюється. З цієї бази даних неможливо нічого видалити або провести заміну/підміну блоку.

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті