З’явився текст законопроекту про підвищення лімітів для підприємців

Нагадаємо, що Роксолана Підласа, заступник голови Комітету Верховної Ради України з питань економічного розвитку, нещодавно повідомила про намір підвищити ліміти, передбачені чинним законодавством, щодо розміру річного доходу для 1-, 2- та 3-ї груп платників податків. На сайті Верховної Ради України з’явився текст законопроекту «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо заходів з детінізації обігу товарів і послуг», поданого нею 29 жовтня 2019 р. за № 2338 спільно з Олександром Дубінським та Юлією Діденко.

Зазначається, що запропонований законопроект допоможе лібералізувати умови віднесення фізичних осіб — підприємців до зазначених груп підприємців, що працюють за спрощеною системою оподаткування, сприятиме розвитку малого та середнього бізнесу, зростанню конкурентоспроможності та якості товарів і послуг, а також підвищить інвестиційну привабливість України. Також наведено статистику, згідно з якою станом на 01.02.2019 р. на обліку в Україні перебуває 1,8 млн фізичних осіб — підприємців, з них 1,3 млн — платників єдиного податку. При цьому за 2018 р. фізичними особами — підприємцями збільшено надходження до бюджету за рахунок сплати єдиного внес­ку, платежі за яким збільшилися за 2018 р. на 38% — з 14 млрд до 19,6 млрд грн.

Отже, проектом № 2338 передбачено внесення змін до Податкового кодексу Украї­ни, зокрема:

1. Збільшення граничних обсягів доходу для 1-, 2- та 3-ї груп суб’єктів господарювання, які застосовують спрощену систему оподаткування.

2. Встановлення нульової ставки для платників єдиного податку 1-ї групи, які надають побутові послуги населенню.

Таким чином, річний ліміт доходу може збільшитися:

  • для 1-ї групи платників податків — до 1 млн грн.;
  • для 2-ї групи платників податків — до 5 млн грн.;
  • для 3-ї групи платників податків — до 10 млн грн.

У разі прийняття законопроекту він набуде чинності з 1 січня 2020 р.

Прес-служба «Щотижневика АПТЕКА»
Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті