Держлікслужба заборонила обіг препаратів, що знаходилися в незаконному обігу

Державна служба України з лікарських засобів та контролю за наркотиками (Держлікслужба) повідомляє, що Головним управлінням Державної фіскальної служби України в Одеській обл. за участю територіального органу Держлікслужби в Одеській обл. в одній з аптечних мереж області проведено заходи, у ході яких було виявлено лікарські засоби іноземного виробництва (здебільшого — Російської Федерації), які незареєстровані в Україні, мають маркування іноземною мовою, а також ліки з терміном придатності, що минув, і препарати, обіг яких уже заборонено розпорядженнями Держлікслужби. Також виявлені лікарські засоби не мали документів щодо якості (сертифікати якості виробника, висновки про якість ввезених в Україну лікарських засобів) та документів щодо шляхів надходження (накладних). За оцінкою ДФС, вартість вилучених лікарських засобів становить понад 7 млн грн.

За результатами таких заходів:

1) прийнято рішення про анулювання ліцензії на право провадження діяльності з роздрібної торгівлі лікарськими засобами відповідної мережі;

2) видано 70 розпоряджень про заборону обігу лікарських засобів, з них 49 розпоряджень — про заборону обігу 46 найменувань незареєстрованих лікарських засобів, а також 21 розпорядження — про заборону обігу 23 серій 18 найменувань лікарських засобів, ввезених з порушенням законодавства.

У виданих розпорядженнях Держлікслужба просить суб’єктів господарської діяльності, які здійснюють реалізацію, зберігання та застосування лікарських засобів, невідкладно перевірити наявність вказаних серій ліків, вжити заходів щодо вилучення їх з обігу шляхом знищення та повідомити про це територіальний орган Держлікслужби. У разі знищення відходів препаратів у двотижневий строк направити до територіального органу Держлікслужби копії актів про знищення.

Також Держлікслужба просить у разі сумніву щодо якості лікарських засобів надавати інформацію про це за посиланням.

За матеріалами www.dls.gov.ua

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті