Держлікслужба розробила інструкцію для отримання послуг з ліцензування онлайн

Для отримання послуг з ліцензування виробництва, імпорту, оптової та роздрібної торгівлі лікарськими засобами скористайтеся зручним порталом Державної служби України з лікарських засобів та контролю за наркотиками (далі — Держлікслужба).

Портал дозволяє швидко та прозоро без паперової тяганини та додаткових витрат подавати та відслідковувати онлайн-стан розгляду заяв на отримання таких дозвільних документів:

  • ліцензія щодо провадження діяльності з виробництва (промислового) лікарських засобів;
  • ліцензія щодо провадження діяльності з імпорту лікарських засобів (крім активних фармацевтичних інгредієнтів);
  • ліцензія щодо провадження діяльності з виробництва (виготовлення) лікарських засобів в умовах аптеки, оптової, роздрібної торгівлі лікарськими засобами.

Електронні послуги з отримання ліцензій доступні через особистий кабінет на порталі Держлікслужби: https://e-services.dls.gov.ua.

Із детальною інструкцією про користування сервісом можна ознайомитися за посиланням. За допомогою інструкції ви дізнаєтеся:

  • як зареєструватися на порталі, щоб скористатися усіма можливостями електронного кабінету;
  • як переглянути наявні ліцензії та отримувати повідомлення системи;
  • як подати заяву на ліцензування, зокрема заяву на отримання ліцензії з торгівлі, заяву на створення нового місця провадження діяльності (МПД), заяву на закриття існуючого МПД, заяву про анулювання ліцензії тощо;
  • як заповнити повідомлення про доповнення інформації;
  • як моніторувати подані заяви та отримувати повідомлення про стан розгляду та результати протягом усього терміну дії ліцензії.

Онлайн-послуги є актуальними для промислових виробників, аптечних закладів, імпортерів та дистриб’юторів (оптовий продаж).

Проєкт реалізований у партнерстві Держлікслужби і Міністерства цифрової трансформації за підтримки проєкту USAID/UK aid «Прозорість та підзвітність у державному управлінні та послугах/TAPAS». Проєкт реалізовано у співпраці з Фондом Східна Європа.

За матеріалами пресрелізу Держлікслужби

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті