Епідемія COVІD-19 продемонструвала необхідність перегляду певних положень медичної реформи в Україні — Володимир Зеленський

20 Травня 2020 5:53 Поділитися

Президент України Володимир Зеленський під час пресконференції, яка відбулася 20 травня, заявив, що епідемія COVІD-19 продемонструвала недостатню ефективність медичної реформи, яка проводилася в нашій державі, а тому її необхідно скоригувати. Про це йдеться на сайті Глави держави.

«COVІD-19 показав, що не вийшло реформи. Там є нормальні речі, які були зроб­лені. Але дуже багато всього, на що не звертали уваги. І ми опинилися просто медично «голі» перед таким викликом. Ось чому я кажу, що треба переглядати реформу», — зазначив Президент.

В. Зеленський уточнив, що багато медиків задоволені першим етапом медичної реформи, який стосується первинної ланки. Натомість після впровадження другого етапу рівень зарплат, наприклад, водіїв швидкої допомоги становить близько 4–5 тис. грн.

«Це ж неправильна реформа? Мені здається, неправильна. Якщо всі психіатричні лікарні й тубдиспансери виходять зі страйками, що їх закривають, це ж неправильна реформа. Вона нерозумна. Вона не для людей. Вона точно не для лікарів. Вона ні для кого. Тому й треба її переглядати», — наголосив Президент.

Окрім того, за словами В. Зеленського, перед закриттям медичного закладу необхідно відкрити новий, де будуть забезпечені гідні умови для пацієнтів, а медики отримуватимуть гідну зарплату.

За матеріалами president.gov.ua,
фото із сайту Президента України
Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті