МОЗ провело нараду з головами обласних центрів стосовно дотримання карантинних заходів — Максим Степанов

15 Вересня 2020 1:43 Поділитися

Під час брифінгу щодо поточної ситуації з поширенням коронавірусної хвороби в Україні, який відбувся 15 вересня, Максим Степанов, міністр охорони здоров’я України, повідомив, що за минулу добу зареєстровано 2905 нових випадків COVID-19, у той же час одужало 1267 пацієнтів. Загалом за весь час пандемії в Україні захворіло 159 702 людини, а одужало 70 810 осіб. За попередню добу загалом здійснено 47 621 дослідження, з яких 26 898 — методом полімеразної ланцюгової реакції та 20 723 — методом імуноферментного аналізу.

У розрізі регіонів найбільше нових випадків інфікування зареєстровано в Тернопільській — 390 (Тернопіль — 140), Харківській — 307 (Харків — 259), Одеській областях — 306, м. Київ — 285, Львівській обл. — 186.

Міністр також повідомив, що 14 вересня провів велику селекторну нараду з головами обласних центрів щодо дотримання протиепідемічних заходів у регіонах. За підсумками наради її учасники дійшли компромісу щодо необхідності впровадження проведення контролю на транспорті та ринках, утримання від організації масових заходів тощо, а також голови обласних центрів запропонували інший режим роботи дитячих садочків та шкіл. Зі свого боку, міністр наголосив, що готовий переглянути пропозиції та ініціювати внесення змін до постанови Уряду щодо критеріїв віднесення регіону до «червоної» зони.

Варто нагадати, що чинний у країні адаптивний карантин передбачає запровадження обмежень залежно від епідемічної ситуації в конкретній адміністративній одиниці, а не в цілому в області чи країні.

Пресслужба «Щотижневика АПТЕКА»

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті