До 2023 р. агенція з оцінки медичних технологій може бути створена в Україні — Ігор Іващенко

16 Вересня 2020 4:24 Поділитися

Під час брифінгу щодо поточної ситуації з поширенням коронавірусної хвороби в Україні, який відбувся 16 вересня, Максим Степанов, міністр охорони здоров’я України, повідомив, що за минулу добу зареєстровано 2958 випадків захворювання, в той же час 1514 пацієнтів одужали. Загалом за весь час пандемії в Україні захворіли 162 660 осіб, а одужали 72 324. За попередню добу загалом здійснено 51 590 досліджень, з яких 27 794 — методом полімеразної ланцюгової реакції та  23 796 — методом імуноферментного аналізу. Найбільша кількість нових випадків захворювання за добу зареєстрована в Тернопільській (380), Одеській (284), Харківській (272; м. Харків — 190), Львівській (187) та Івано-Франківській (167) областях та Києві (356).

Щодо роботи лабораторій, які проводять тестування на коронавірусну хворобу, М. Степанов зауважив, що постійно здійснюється закупівля нового обладнання, тобто необхідного обладнання та реагентів для здійснення тестувань вистачає, про це свідчить і статистика щоденної кількості проведених аналізів.

Продовжив брифінг заступник міністра з питань європейської інтеграції Ігор Іващенко, який повідомив, що минулого тижня відбулося засідання тематичної підгрупи в напрямку реформування системи охорони здоров’я, на якому визначилися ключові напрямки співпраці МОЗ із міжнародними партнерами та пріоритети, на яких буде акцентовано найбільше уваги. Серед таких пріоритетів на наступний рік визначено розбудову інвестиційних майстер-планів для розвитку госпітальних мереж, розвиток та покращення маршрутизації пацієнтів між різними рівнями надання медичної допомоги у сфері охорони здоров’я, впровадження оцінки якості надання медичних послуг у межах реалізації Програми медичних гарантій тощо.

Поінформував заступник міністра про те, що з метою впровадження оцінки медичних технологій МОЗ України було підготовлено відповідний проєкт постанови, який передбачає, що оцінка медичних технологій застосовуватиметься при формуванні національного переліку основних лікарських засобів, номенклатур закупівель, які здійснюються за рахунок бюджетних коштів, програми реімбурсації, а також при розробці Програми медичних гарантій щодо визначення обсягів медичних послуг, які будуть надаватися населенню.

Ключова ціль впровадження оцінки медичних технологій — створення незалежної агенції з оцінки медичних технологій. За словами заступника міністра, така агенція в Україні може з’явитися до 2023 р.

І. Іващенко зауважив, що забезпечення населення вакцинами проти грипу також є важливим напрямком роботи МОЗ. Наразі Міністерство працює над тим, щоб забезпечити вакцинами проти грипу категорії підвищеного ризику. Закладам охорони здоров’я надана можливість самостійно здійснювати закупівлю вакцин проти грипу для забезпечення власних потреб.

Пресслужба «Щотижневика АПТЕКА»

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті