380 лікарень в Україні мають бути завжди готові надавати медичну допомогу у разі спалахів нових інфекцій — Максим Степанов

01 Жовтня 2020 5:08 Поділитися

Наступного року близько 380 лікарень, які зараз борються з COVID-19, мають бути завжди готові надавати медичну допомогу у разі спалахів нових інфекцій. Про це повідомляється на сайті Міністерства охорони здоров’я України.

«На наступний рік ми закладаємо нову філософію щодо боротьби з хворобами, подібними до COVID-19. Наприклад, усі інфекційні лікарні та потенційно інфекційні лікарні, які зараз працюють із коронавірусом, — це до 380 лікарень, повинні бути готові завжди надавати медичну допомогу при спалахах певних інфекцій. І я вважаю, що ми повинні їм допомагати щодо цієї готовності. У них заздалегідь має бути кисень, апарати для штучної вентиляції легень, засоби індивідуального захисту. Будь-яка розумна держава повинна робити такі кроки», — зазначив очільник МОЗ.

Окрім того, він повідомив, що зараз Україна веде перемовини з усіма провідними компаніями, які знаходяться на завершальних стадіях клінічних випробувань вакцини проти COVID-19.

«Ми хочемо, щоб ці вакцини були безкоштовними для груп ризику: осіб літнього віку та пацієнтів із супутніми захворюваннями, а також наших лікарів та освітян. Крім того, Україна приєдналася до ініціативи COVAX. Відтак, після виготовлення вакцини ми в межах лише цієї ініціативи можемо отримати її для 20% населення. Це близько 8 млн доз», — підкреслив міністр.

Варто також зазначити, що МОЗ також подало запит до проєкту державного бюджету на придбання вакцин проти коронавірусу на наступний рік у розмірі 15 млрд грн. У цій сумі прораховано кількість громадян, які належать до груп ризику, та ціна вакцини від двох компаній, які зараз знаходяться на третій стадії клінічних випробувань вакцини проти COVID-19.

За матеріалами moz.gov.ua

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті