Генерики заощадили американській системі охорони здоров’я у 2019 р. 313 млрд дол. США

06 Жовтня 2020 2:50 Поділитися

За даними Асоціації доступних ліків (Association for Accessible Medicines — AAM), системі охорони здоров’я США у 2019 р. за рахунок застосування генериків та біосимілярів вдалося заощадити 313 млрд дол. США. У тому числі 96 млрд дол. за програмою Medicare (федеральна програма медичного страхування для осіб віком старше 65 років) та 48,5 млрд дол. за програмою Medicaid (програма медичної допомоги малозабезпеченим категоріям населення).

Асоціація підготувала звіт «Securing Our Access & Savings. 2020 Generic Drug & Biosimilars Access & Savings in the U.S. Report», в якому, зокрема, висловлює занепокоєння щодо доступності найнеобхідніших ліків під час пандемії коронавірусу, а також стійкості ланцюгів поставок.

За даними звіту, у 9 з 10 рецептів є призначення генериків. При цьому їх частка в загальній структурі витрат на рецептурні препарати становить лише 20%. Близько 92% рецептів заповнюються на суму, рівну або меншу за 20 дол. Рівень доплати (з кишені пацієнта) за генеричний препарат в середньому становить 6,97 дол., тоді як за оригінальний препарат — 56,32 дол.

За матеріалами accessiblemeds.org

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті