Головна проблема, яку ми спостерігаємо, це заповненість ліжок у лікарнях, відведених для лікування хворих на COVID-19 — Максим Степанов

06 Жовтня 2020 10:38 Поділитися

6 жовтня під час брифінгу щодо поточної ситуації з поширенням коронавірусної хвороби в Україні Максим Степанов, міністр охорони здоров’я, повідомив, що за минулу добу зареєстровано 4348 нових випадків інфікування, було госпіталізовано 720 людей. Станом на 9:00 кількість осіб, яких госпіталізовано з підозрою на коронавірусну хворобу або які лікуються від захворювання в закладах охорони здоров’я, сягає 17 585. При цьому одужало за добу 2149 пацієнтів.

За добу здійснено 44 977 досліджень, з яких 25 126 — методом полімеразної ланцюгової реакції (ПЛР) та 19 851 — методом імуноферментного аналізу (ІФА). У розрізі регіонів найбільше нових випадків інфікування зареєстровано в Харківській обл. — 487 (м. Харків — 361), м. Київ — 355, Полтавській — 305, Хмельницькій — 295 та Одеській областях — 292.

Міністр підкреслив, що зважаючи на збільшення кількості хворих на COVID-19, познач­ку в 5 тис. Україна перетне цього тижня. «Головна проблема, яку ми бачимо, це заповненість ліжок у лікарнях, відведених для лікування хворих на коронавірусну хворобу. У той же час ми можемо зупинити розповсюдження хвороби, але якщо всі дотримуватимемося правил, які встановлені МОЗ», — зауважив він.

Також М. Степанов повідомив, що 5 вересня відбулася презентація складової додатку «Дія» — «єМалятко», яку МОЗ розробило спільно з Міністерством цифрової трансформації України та яку інтегровано в додаток. За його словами, у планах Міністерства пов­ністю позбавитися від паперових носіїв та зробити електронний варіант максимально зручним для користування.

Відповідаючи на питання, М. Степанов зауважив, що правила проведення місцевих виборів затверджені постановою Уряду від 22.07.2020 р. № 846, в якій було враховано всі аспекти, які необхідно буде враховувати під час проведення виборів. Документ розроб­лено Міністерством разом із Центральною виборчою комісією.

Пресслужба «Щотижневика АПТЕКА»
Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті