Держлікслужба в Сумській обл. повідомляє про результати перевірок характеристик продукції за ІІІ кв. 2020 р.

07 Жовтня 2020 4:50 Поділитися

Державна служба України з лікарських засобів та контролю за наркотиками в Сумській обл. повідомляє про результати перевірок характеристик продукції, проведених у ІІІ кв. 2020 р.

Так, при перевірці в м. Охтирка встановлено розповсюдження продукції, на етикетці якої маркування нанесено з порушенням вимог Технічного регламенту щодо медичних виробів, затвердженого постановою КМУ від 02.10.2013 р. № 753. На етикетці медичного виробу «Маски медичні нестерильні», по 50 шт. в упаковці нанесена інформація, яка не забезпечує безпечне та правильне застосування, а саме інформацію про номер серії, кінцевий термін споживання, нанесені в спосіб, що не є можливим визначити.

За результатами перевірки вжито обмежувальний (коригувальний) захід: обмеження надання продукції на ринку шляхом приведення продукції у відповідність із встановленими вимогами. Дане рішення було виконано.

При проведенні перевірки характеристик продукції в м. Глухів теж встановлено розповсюдження продукції, на етикетці якої маркування нанесено з порушенням. Так, на упаковці 10×30 пластирів «ДЖАНСИБАНТ», тканинного пластиру першої медичної допомоги, відсутнє маркування інформації про номер серії, дату виготовлення, кінцевий термін споживання, а на упаковці 1×10 пластирів зазначено місяць та рік, а не рік та місяць, що є порушенням Технічного регламенту щодо медичних виробів, затвердженого постановою КМУ від 02.10.2013 р. № 753.

У зв’язку з цим прийнято рішення про обмеження надання продукції на ринку шляхом приведення її у відповідність із встановленими вимогами. Дане рішення виконано.

У м. Шостка при проведенні перевірки характеристик продукції також встановлено розповсюдження продукції, на етикетці якої маркування нанесено з порушенням. Так, на упаковці підгузків для дорослих MyCo STANDARD 30 шт. розмір М (2) нанесена інформація, яка не забезпечує безпечне та правильне застосування, а саме інформація про номер серії, дату виготовлення, кінцевий термін нанесена не поруч із відповідними символами. В якості обмежувального (коригувального) заходу теж обрано обмеження надання продукції на ринку шляхом приведення продукції у відповідність із встановленими вимогами. Кінцевий термін виконання даного рішення встановлено 19.10.2020 р.

За матеріалами dls.gov.ua

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті