Президенту України представили результати доклінічної фази дослідження українського кандидата вакцини від COVID-19

21 Жовтня 2020 9:31 Поділитися

Під головуванням Президента України Володимира Зеленського 20 жовтня відбулася нарада, на якій були присутні науковці, залучені до розробки оригінального українського кандидата у вакцини проти коронавірусної хвороби. Інформацію про це розміщено на сайті офіційного інтернет-представництва Президента України.

Розробники представили Главі держави результати доклінічної фази дослідження оригінального українського кандидата у вакцини. Випробування тривали 6 міс і передбачали вивчення нейтралізації вірусу, що спричиняє COVID-19, у культурі інфікованих клітин людини.

На нараді також обговорили, хто, коли та в які терміни забезпечить проходження клінічних фаз, а також логістику майбутньої співпраці всіх дотичних відомств для забезпечення виготовлення вакцини та її використання в разі успішного проходження всіх фаз випробувань.

«Йдеться про високі шанси розробки нашої унікальної оригінальної української вакцини проти COVID-19 і про перший крок до того, щоб відновити виготовлення вакцин в Україні. Держава буде підтримувати виробництво цієї вакцини. Результати, які ви представили, вже показують позитивну тенденцію», — сказав Глава держави.

Зі свого боку Міністр охорони здоров’я Максим Степанов пообіцяв всіляко сприяти подальшим крокам у проходженні всіх наступних фаз дослідження.

За матеріалами president.gov.ua,

фото із сайту Президента України

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Евгений 22.10.2020 1:56
Как вакцина может нейтрализовать вирус? Как в Украине могут проводиться исследования на культурах вирусов при полном отсутствии лабораторий сертифицированных для таких опасных манипуляций?

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті