Як обрати ефективне та безпечне лікування при ГРВІ та грипі?

Гострі респіраторні вірусні інфекції (ГРВІ) до теперішнього часу залишаються найбільш масовою групою інфекційних хвороб, для переважної більшості з яких відсутні засоби специфічної профілактики. Тож, на сьогодні досить актуальним є питання вибору ефективного і безпечного противірусного лікарського засобу (Усенко Д.В., 2015). До критеріїв вибору таких препаратів належать наявність імуномодулюючого ефекту, широкий спектр противірусної активності, відсутність резистентності, наявність доказової бази та низька токсичність (Митюряева И.А., 2019). У цьому контексті на особливу увагу заслуговує ЕРГОФЕРОН — лікарський засіб із широким спектром противірусної дії, а також протизапальним та антигістамінним ефектом.

ЕРГОФЕРОН — препарат з комбінованим ефектом: імунотропним, противірусним, протизапальним та антигістамінним.

ЕРГОФЕРОН завдяки компонентам, що входять до його складу, активує продукцію власних противірусних білків (інтерферонів), які блокують розмноження вірусів і захищають здорові клітини організму, а також активує лімфоцити — «помічники», які швидко розпізнають вірус і допомагають його знешкодити.

Також препарат зменшує тривалість і вираженість нежитю, набряку слизової оболонки носа, кашлю і чхання, а також супутніх інфекційному процесу алергічних реакцій.

Завдяки посиленій противірусній активності ЕРГОФЕРОН показаний для лікування та профілактики широкого спектра гострих респіраторних вірусних інфекцій, спричинених вірусами парагрипу, аденовірусами, респіраторно-синцитіальними вірусами, коронавірусами та ін.

Застосування препарату в пре- та поствакцинальний період підвищує ефективність вакцинації, забезпечує неспецифічну профілактику ГРВІ та грипу в момент становлення поствакцинального імунітету.

Важливо відмітити, що дія ЕРГОФЕРОНУ підтверджена численними експериментальними і клінічними випробуваннями, у ході яких було встановлено, що ЕРГОФЕРОН:

  • нормалізує температуру тіла вже після 1-го дня лікування у 29% пацієнтів, а після 2-го дня — у 78%;
  • уже через 2 дні усуває симптоми риніту, біль і першіння в горлі у 41% пацієнтів;
  • дозволяє виключити прийом засобів симптоматичної терапії у 49% пацієнтів;
  • не викликає формування резистентних штамів, завдяки фізіологічній дії на імунну систему;
  • сприяє елімінації вірусів з організму у 47% пацієнтів на 3-й день лікування;
  • запобігає розвитку бактеріальних ускладнень ГРВІ;
  • має мінімальну вірогідність розвитку побічних ефектів (Геппе Н.А. та співавт., 2017; Веревщіков В.К., 2011; Заплатніков А.Л. та співавт., 2016).

Важливою перевагою ЕРГОФЕРОНУ також є те, що він зручний у застосуванні для всіх членів сім’ї: дорослих та дітей віком від 6 міс. Лікування вірусних інфекцій ЕРГОФЕРОНОМ проводять за такою схемою: перші 2 год препарат приймають кожні 30 хв; потім протягом 1-ї доби — ще 3 таблетки через рівні проміжки часу; починаючи з 2-ї доби й надалі препарат приймають по 1 таблетці 3 рази на добу до повного одужання. Для профілактики вірусних інфекційних захворювань необхідно приймати по 1–2 таблетки на добу.

Підводячи підсумок, можна сказати, що комбінована дія ЕРГОФЕРОНУ спрямована на такі важливі аспекти лікування ГРВІ, як:

  • боротьба з вірусами;
  • зміцнення імунітету;
  • зменшення вираженості симптомів.

ЕРГОФЕРОН: комплексне лікування ГРВІ та грипу для всієї родини!

Пресслужба «Щотижневика АПТЕКА»
Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Ергоферон

Останні новини та статті