Як пацієнти з онкопатологією можуть отримати медичну допомогу на час війни — роз’яснення МОЗ

04 Березня 2022 12:02 Поділитися

Воєнний стан внаслідок нападу Російської Федерації ускладнив доступ пацієнтів до необхідних медичних послуг та лікарських засобів. МОЗ інформує стосовно надання медичних послуг пацієнтам з онкологічними захворюваннями.

Так, заклади охорони здоров’я, які уклали договори з Національною службою здоров’я України (НСЗУ) про медичне обслуговування населення за Програмою медичних гарантій за напрямом “онкологія” (хіміотерапевтична, радіологічна терапія, лікування онкогематологічних захворювань), продовжують надавати послуги пацієнтам. Інформацію про режим роботи закладу та перелік послуг, які він надає, можна отримати за телефоном у контактної особи закладу охорони здоров’я або у контакт-центрі НСЗУ за номером 16-77. Перелік лікарень та номерів для телефонного зв’язку доступний за посиланням: https://bit.ly/35LI080

Через напад ворога та регулярні обстріли житлових районів деякі заклади не мають змоги надавати весь спектр необхідних послуг. МОЗ рекомендує пацієнтам, які потребують тривалого спеціалізованого лікування, звертатися за допомогою в заклади охорони здоров’я, що розташовані в регіонах, де не відбувається активних бойових дій.

Європейські країни висловили готовність безоплатно надати необхідну допомогу пацієнтам з онкологічними захворюваннями. Для отримання детальної інформації та практичних порад варто звернутися до представників благодійних та громадських об’єднань «Inspiration family» та «Афіна. Жінки проти раку». Оперативну інформацію про роботу закладів охорони здоров’я та надання медичних послуг, яких потребують пацієнти з онкозахворюваннями, можна відстежувати на телеграм-каналах: t.me/onkosupportua та t.me/athenawomenagainstcancer.

МОЗ та ДП «Медичні закупівлі України» спільно з неурядовими організаціями працюють над забезпеченням пацієнтів необхідними ліками: наявні на складах ліки буде оперативно розвезено в регіони, а інші необхідні препарати будуть доставлено в Україну у вигляді гуманітарної допомоги.

За матеріалами moz.gov.ua

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті