FDA схвалило перший педіатричний інгібітор BRAF-MEK

23 Червня 2022 6:05 Поділитися

Після меланоми, раку легені і раку щитовидної залози комбінація Tafinlar (дабрафеніб) + Mekinist (траметиніб) тепер може застосовуватися для лікування будь-яких пухлин незалежно від їх розташування, якщо вони містять певний біомаркер.

23 червня компанія Novartis повідомила, що Управління з контролю за харчовими продуктами та лікарськими засобами США (Food and Drug Administration — FDA) прискорено схвалило поєднання Tafinlar і Mekinist для лікування будь-яких нерезектабельних чи метастазуючих солідних пухлин з мутацією BRAF V600E у пацієнтів віком старше 6 років із прогресуванням після попередньої терапії та відсутності альтернативних варіантів лікування. Таким чином, комбінація є першим варіантом терапії, що інгібує BRAF-MEK у педіатричних пацієнтів.

Визначено, що мутації BRAF є драйверами онкогенезу в широкого спектра солідних пухлин, у тому числі при рідкісних типах, які часто зумовлюють обмежені можливості в лікуванні. V600E є найпоширенішим типом мутації BRAF, на який припадає до 90% випадків цієї мутації, повідомляє Novartis.

Видання «Fiercefarma» зазначає, що показання до застосування незалежно від локалізації пухлини вигідно вирізняє комбінацію швейцарської компанії від двох інших інгібіторів BRAF-MEK, тому що Braftovi (енкорафеніб)/Mektovi (бініметиніб) від Pfizer та Zelboraf (кобіметиніб)/Cotellic (вемурафеніб) від Roche застосовують лише при меланомі.

За матеріалами www.novartis.com

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті