Програма медичних гарантій продовжує працювати в повному обсязі — Наталія Гусак

30 Червня 2022 10:00 Поділитися

Наталія Гусак, голова Національної служби здоров’я України (НСЗУ), у ході виїзного засідання, яке відбулося на Вінниччині 29 червня, наголосила, що попри війну Програма медичних гарантій (ПМГ) продовжує функціонувати в повному обсязі. Усі заклади, які мають з НСЗУ договірні зобов’язання, отримують відповідну оплату за пакетами медичних послуг.

Однак на час війни було змінено деякі моменти обрахунків оплати, оскільки окремі заклади могли втратити величезний обсяг фінансування через війну.

Також голова НСЗУ звернула увагу на те, що наразі у структурі надання медичної допомоги переважає напрямок хірургії та стаціонарного лікування. Тому НСЗУ з 1 липня планує повернути механізм обрахунку ПМГ, який було закладено в довоєнний період.

Окрім того, Н. Гусак повідомила, що в червні було відкрито додаткове контрактування за пакетом медичних послуг «Інтернатура». Відтак, заклади охорони здоров’я, беручи до себе інтернів, не матимуть фінансового навантаження, зокрема щодо виплати заробітної плати. Цим займатиметься НСЗУ.

Повідомила очільниця НСЗУ й про те, що договір із службою у 2022 р. уклали 226 медичних закладів Вінницької обл. З початку повномасштабної війни за ПМГ ці заклади отримали на свої рахунки понад 1,8 млрд грн. За її словами, ПМГ не змінилася: НСЗУ продовжує надалі оплачувати всі ті напрямки, що й до війни, у тому числі пріоритетні послуги, такі як лікування пацієнтів з інфарктами та інсультами, пологи, діагностика онкології, а також — хірургічні операції, первинну та екстрену медичну допомогу.

Голова НСЗУ підтримала слова першого заступника міністра охорони здоров’я України та, зі свого боку, також наголосила, що заборгованості з оплати за програмою реімбурсації «Доступні ліки» немає. Тому закликала аптечні мережі не маніпулювати неправдивою інформацією щодо наявності таких заборгованостей.

Пресслужба «Щотижневика АПТЕКА»,
фото зі сторінки НСЗУ у Facebook

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті