Gedeon Richter в Україні: багаторічна історія про довіру та підтримку

Компанія Gedeon Richter з перших днів повномасштабного вторгнення в Україну заявила про свою підтримку українців, спрямувавши значні зусилля та ресурси на благодійність та забезпечення безперебійного постачання лікарських засобів в Україну, незважаючи на всі труднощі, які принесла війна.

На сьогодні Gedeon Richter як соціально відповідальна компанія загалом передала Україні лікарських засобів на суму 1 млн євро в рамках таких гуманітарних ініціатив, як:

  • пожертви у вигляді лікарських засобів першої необхідності фонду ЮНІСЕФ та благодійній організації «Угорська міжконфесійна допомога»;
  • гуманітарна фармацевтична допомога з митного складу в Україні.

Також компанія спрямувала внесок у сумі 10 млн форинтів (24,5 тис. євро) Благодійній службі Мальтійського ордену та додаткові 10 млн форинтів (24,5 тис. євро) благодійній організації «Jónak lenni jó» («Добре бути хорошим»). Ці благодійні організації опікуються біженцями, зокрема і українцями, які виїхали до Угорщини, рятуючись від війни. Благодійна служба Мальтійського ордену є однією з найбільших в Угорщині, вона надає всебічну допомогу постраждалим. Упродовж війни в Україні волонтери організації постійно сприяють прийому біженців на кордоні та розміщенню їх в Угорщині. Благодійна організація «Jónak lenni jó» допомагає українським біженцям в Угорщині, надаючи їм тимчасове житло, фінансову підтримку. Організація сприяє отриманню українськими дітьми медичної допомоги, яка не доступна в Україні. «Jónak lenni jó» передає необхідне лабораторне обладнання та матеріали українським лікарням. Фінансова підтримка ініціативи компанією Gedeon Richter дала змогу розширити можливості благодійників у наданні необхідної допомоги.

У перші дні вторгнення компанія потурбувалася про безпеку працівників українського офісу в Києві, а також організувала благодійну ініціативу на рівні групи Gedeon Richter для допомоги українським колегам та їхнім родинам. Нещодавно вона провела конкурс серед дітей співробітників українського представництва на тему «Моя родина і Гедеон Ріхтер». Дитячі малюнки чудово відобразили філософію компанії та її місію в Україні.

Gedeon Richter в Україні: понад 70 років довіри

Українські фармацевти, медики та пацієнти більше 70 років знайомі з препаратами Gedeon Richter. Кілька поколінь фахівців у галузі охорони здоров’я знають та використовують на практиці такі відомі бренди, як Кавінтон, Мідокалм, Верошпірон, Панангін, Екватор, Гропринозин®, Ніфуроксазид Ріхтер, Регулон, Ліндинет, Окситоцин та багато інших. На сьогодні на фармацевтичному ринку України, не дивлячись на складну логістику, доступні всі ті препарати Gedeon Richter, що були на полицях аптек і до вторгнення. Вони виробляються на європейських заводах компанії в Угорщині, Польщі та Румунії. Їх постачання в достатній кількості для забезпечення потреб українців є основним завданням компанії в Україні.

Gedeon Richter і в подальшому буде робити все, аби задовольнити потреби і попит українських пацієнтів у необхідних лікарських засобах, керуючись своєю основною місією — збереження здоров’я!

Компанія працює і залишається на ринку України, адже відчуває відповідальність за забезпечення лікарськими засобами українських пацієнтів, значна частина з яких має хронічні захворювання і протягом років приймає препарати компанії. Gedeon Richter зберігає робочі місця, платить податки, підтримуючи економіку України. Компанія і надалі буде підтримувати народ України і надавати всебічну допомогу.

Історія успіху Gedeon Richter

Фармацевтична компанія Gedeon Richter минулого року від­значила черговий ювілей — 120 років від дати заснування, а вже цього року святкує нову дату — 150 років з дня наро­джен­ня свого заснов­ни­ка, чиє ім’я носить і сьогодні.

Гедеон Ріхтер (Richter Gedeon) народився 23 вересня 1872 р. в селищі Ечед (Ecséd) в Угорщині. Він здобув гарну освіту в кількох університетах за напрямами медицини та фармації. Довго вивчав аптечну справу, працюючи та подо­рожуючи Європою, переймаючи досвід, а згодом відкрив і свою власну аптеку в рідній Угорщині. На базі неї і виникло одне з перших фармацевтичних виробництв у Східній Європі.

Гедеон Ріхтер, як і заснована ним компанія, також переживав злети й падіння і сам мало не став жертвою репресій більшовиків. У 1919 р. до влади в Угорщині прийшли комуністи, компанію Gedeon Richter було націоналізовано, а засновника звинуватили в контрреволюційній діяльності і він був змушений переховуватися, аби уникнути трибуналу і ймовірної страти. На щастя, режим «червоних» протримався в Угорщині недовго, і вже за 4 міс Гедеон Ріхтер повернувся до керівництва власною компанією.

Під час Другої світової війни Гедеона Ріхтера було знову відсторонено від управління Gedeon Richter через єврейське походження, і хоча йому вдавалося зберігати певний вплив на компанію та уникати репресій, у 1944 р. життя видатного фармацевта та підприємця трагічно обірвалося, його стратили нацисти.

Угорський письменник Йєно Хідвегі (Jenő Hídvégi) так описав свого видатного співвітчизника: «Він був справжньою людиною, яка знала ціну доброчесності. Перенісши всі поневіряння, він вистояв, а його ім’я назавжди буде пов’язане з його дітищем».

Гедеон Ріхтер був неординарною людиною, йому вдалося заснувати одну з найбільших фармацевтичних компаній у Східній Європі, яка свого часу стала справжнім піонером у розробці лікарських засобів. З 1901 р., коли в невеликій аптеці «Шаш Патіка» (угор. Sas Patika — Аптека Орла) в Будапешті вперше запрацювала лабораторія з розробки ліків, компанія пройшла довгий та тернистий шлях, зберігши інноваційний підхід до справи.

Сьогодні Gedeon Richter — це міжнародна фармацевтична компанія зі штаб-квартирою в Угорщині, 8 дочірніми та спільними підприємствами з виробництва та розробки лікарських засобів на 5 континентах, 19 представництвами та 41 комерційними і маркетинговими компаніями по всьому світу.

У продуктовому портфелі компанії сьогодні більше 200 препаратів, серед яких як оригінальні лікарські засоби, так і генеричні та ліцензійні продукти. Вони охоплюють усі основні терапевтичні напрямки, такі як гінекологія, кардіологія та нев­рологія.

Оригінальні розробки Gedeon Richter спрямовані на терапію пацієнтів з розладами центральної нервової системи, при цьому основними клінічними цілями є шизофренія, тривога, хронічний біль та депресія, а також з доброякісними гінекологічними захворюваннями. У науково-дослідницькому центрі компанії працює понад 1 тис. спеціалістів, він є одним з найбільших та найпотужніших у Центральній та Східній Європі. Бюджет компанії на розробки у 2021 р. становив 170,1 млн дол. США, що відповідає майже 9,7% доходу від продажу.

Завдяки своїм можливостям у галузі біотехнологій Gedeon Richter прагне створити всеосяжну та конкурентоздатну у світовому масштабі лінійку препаратів, яка допоможе розширити продуктовий портфель компанії лікарськими засобами з високою доданою вартістю.

Одна з останніх розробок компанії, оригінальна молекула карипразин, розроблена для лікування пацієнтів із шизофренією та біполярними розладами, препарат уже доступний у 36 країнах світу, у тому числі й в Україні.

Пресслужба «Щотижневика АПТЕКА»
Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті