Геноміку визначено найвпливовішою тенденцією розвитку фармацевтичної галузі у 2023 р.

20 Січня 2023 12:28 Поділитися

Згідно з результатами опитування*, проведеного аналітичною компанією GlobalData, геноміку визнано найвпливовішою тенденцією фармацевтичної галузі (рисунок). Цей розділ генетики дає краще розуміння того, як запобігати хворобам та лікувати пацієнтів. У поєднанні з постійним прогресом у сфері технологій секвенування та аналізу даних це має сприяти пришвидшенню виявлення хвороб завдяки діагностиці та персоналізації підходів до терапії хворих.

Рисунок. Топ-5 найвпливовіших трендів, які за очікуваннями професіоналів охорони здоров’я* чинитимуть найбільший вплив на фармацевтичну галузь у 2023 р.

Загалом 17% професіоналів охорони здоров’я визначили геноміку як тренд, що чинитиме найбільший вплив на фармацевтичну галузь цьогоріч. Слід зазначити, що минулорічне опитування теж поставило геноміку на перше місце, але торік на 10% більше респондентів віддали свій голос на її користь. Це може бути обумовлено тим, що завдяки секвенуванню геному вірусу SARS-CoV-2 вдалося розробити мРНК-вакцини для профілактики коронавірусної інфекції.

Серед інших впливових тенденцій — розробка препаратів для лікування пацієнтів з імуно-онкологічними захворюваннями, дані з реальної клінічної практики (Real World Evidence — RWE), віддалений моніторинг пацієнтів, персоналізована медицина.

За матеріалами www.globaldata.com

 *Опитування проведено серед 198 професіоналів галузі охорони здоров’я з 26 жовтня до 23 листопада 2022 р.

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті