Ривароксабан має потенціал стати новим стандартом лікування пацієнтів із фібриляцією передсердь та задавненим хронічним захворюванням нирок?

23 Березня 2023 10:30 Поділитися

Під час 72-ї щорічної зустрічі Американського коледжу кардіологів (American College of Cardiology) було представлено нові дані дослідження ривароксабану, які показали, що антикоагулянт пов’язаний зі зниженням ризику несприятливих наслідків для нирок у пацієнтів із фібриляцією передсердь та задавненою формою хронічної хвороби нирок (ХХН) порівняно з антагоністами вітаміну K. У зв’язку із цим аналітична компанія GlobalData припускає, що препарат потенційно може стати новим стандартом лікування хворих із фібриляцією передсердь та ХХН у задавненій формі, зокрема осіб з нирковою недостатністю, які зазвичай не отримують терапію антикоагулянтами.

Емі Мюррей, аналітик з питань охорони здоров’я компанії, прокоментувала: «ХХН є частим супутнім захворюванням у пацієнтів із фібриляцією передсердь, приблизно у 30% хворих із фібриляцією передсердь діагностують ХХН на пізній стадії. Попередні широкі клінічні дослідження, в яких оцінювали застосування оральних антикоагулянтів для профілактики інсульту при фібриляції передсердь, виключали більшість пацієнтів із IV і V стадіями ХХН, таким чином обмежуючи доказову базу для прийняття рішень щодо лікування антикоагулянтами цієї групи пацієнтів».

За матеріалами www.globaldata.com

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті