Novartis купує розробника препаратів у сфері персоналізованої медицини

13 Червня 2023 4:09 Поділитися

Транснаціональна фармацевтична компанія Novartis уклала угоду про придбання Chinook Therapeutics — біофармацевтичної компанії, що спеціалізується на розробці та комерціалізації персоналізованих препаратів для лікування рідкісних захворювань. Зокрема, в активах компанії на пізній стадії розробки знаходяться 2 перспективні кандидати в препарати для лікування IgA-нефропатії — рідкісної прогресуючої хронічної хвороби нирок, що уражує переважно молодих людей. Це аутоімунне захворювання, яке супроводжується накопиченням імунних комплексів за участю імуноглобуліну А (IgA) і може призводити до запалення і пошкодження нирок. Деяким пацієнтам з цією хворобою можуть потребуватися діаліз або трансплантація нирок.

Атрасентан — антагоніст рецептора ендотеліну (пероральний препарат), наразі перебуває у III фазі клінічних досліджень.

BION-1301 — моноклональне антитіло (вводиться підшкірно) до ліганду, що індукує проліферацію (APRIL), як очікується, розпочне III фазу клінічних досліджень у III кв. 2023 р.

Сума угоди оцінюється у 3,2 млрд дол. США (по 40 дол. за акцію). Її закриття очікується у II півріччі 2023 р. за звичайних умов, включаючи схвалення відповідних регуляторних органів. Угода здійснюватиметься у формі злиття компанії-цілі і новоствореної дочірньої компанії-поглинача.

За матеріалами www.novartis.com

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*