Ми маємо нарешті легалізувати медичний канабіс — Володимир Зеленський

28 Червня 2023 4:59 Поділитися

На цьому наголосив Президент України під час виступу у Верховній Раді до Дня Конституції України 28 червня.

«Всі найкращі світові практики, рішення, якими б складними чи незвичними вони не були, мають бути застосовані в Україні, щоб українським громадянам не довелося терпіти біль, стрес та травми війни. Зокрема, ми маємо нарешті чесно легалізувати для усіх, хто цього потребує, ліки на основі канабісу. Відповідні наукові дослідження та контрольоване українське виробництво», — зауважив Глава держави.

В. Зеленський також підкреслив, що Україна має створити найсильнішу в Європі галузь ментальної та фізичної реабілітації і це стосується як будівництва реабілітаційних центрів, так і підготовки відповідних кадрів.

Нагадаємо, минулого червня Уряд підтримав та направив на реєстрацію в Парламенті законопроєкт щодо регулювання обігу рослин роду коноплі (Cannabis) у медичних, промислових цілях, науковій та науково-технічній діяльності (реєстр. № 7457). Його прийняття дасть змогу розширити доступ пацієнтів з низкою хвороб до необхідного лікування, зокрема при онкологічних захворюваннях та посттравматичних стресових розладах, що виникли внаслідок війни. Проте вже рік законопроєкт доопрацьовується і досі не винесений на голосування у Верховній Раді України.

Пресслужба «Щотижневика АПТЕКА»

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті