Розроблено вимоги до обліку в ЕСОЗ е-рецептів на медичні вироби

12 Вересня 2023 10:33 Поділитися

Державне підприємство (ДП) «Електронне здоровʼя» повідомляє, що Національною службою здоровʼя України затверджено нову редакцію технічних вимог до Медичних інформаційних систем (МІС). На виконання цих технічних вимог ДП «Електронне здоровʼя» розроблено вимоги до обліку електронних рецептів на медичні вироби надавачами медичних послуг, а також у аптечному закладі.

Функціонал виписування та погашення електронного рецепта (е-рецепта) на медичні вироби згодом стане доступним користувачам електронної системи охорони здоров’я (ЕСОЗ).

Нагадуємо, що 1 липня до програми реімбурсації додано медичні вироби, а саме тест-смужки для визначення рівня глюкози для індивідуального глюкометра.

Як і на лікарські засоби, на медичні вироби поширюватимуться граничні постачальницько-збутові (10%) та торговельні (роздрібні) надбавки (15%).

ДП «Електронне здоровʼя» звертає увагу, що процес виписування та погашення е-рецептів для реімбурсації тест-смужок не відрізнятиметься від лікарських засобів.

Наказом МОЗ України від 21.08.2023 р. № 1495 затверджено Перелік медичних виробів, які підлягають реімбурсації за програмою державних гарантій медичного обслуговування населення, станом на 10 серпня 2023 р. Він набуде чинності 1 жовтня 2023 р. Відповідно з цієї дати ціни на медичні вироби, які підлягають реімбурсації, уже з 1 жовтня мають відповідати цінам, зазначеним у Переліку медичних виробів.

За матеріалами www.ehealth.gov.ua

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті