МОЗ оприлюднено проміжні результати програми реімбурсації медичних виробів

МОЗ України нагадує, що з 8 жовтня пацієнти з цукровим діабетом І типу почали отримувати тест-смужки за програмою реімбурсації — безоплатно чи з частковою доплатою. З цієї дати по всій країні виписано вже понад 1,6 тис. електронних рецептів (е-рецептів) на тест-смужки в межах цієї програми.

Це дозволяє інсулінозалежним пацієнтам із цукровим діабетом І типу регулярно відстежувати показник глюкози в плазмі крові без надмірних фінансових витрат. Адже людям, які хворіють на діабет, вкрай важливо моніторити цей показник щонайменше 2–3 р/добу, але багато пацієнтів нехтує цими рекомендаціями з метою економії. Натомість в ме­жах програми реімбурсації лікар може виписати е-рецепт на тест-смужки із розрахунком до 5 тест-смужок на добу.

Саме тому усі пацієнти, які мають цукровий діабет І типу, наразі можуть звернутися до свого лікуючого лікаря (ендокринолога, зокрема і дитячого) або ж до лікаря первинної медичної допомоги (терапевта, педіатра чи сімейного лікаря) та дізнатися більше про те, як отримати тест-смужки за державною програмою.

На прийомі або ж навіть дистанційно лікар сформує е-рецепт в електронній системі охороні здоров’я (ЕСОЗ), після чого пацієнт отримає смс із номером рецепта та кодом його погашення на свій телефон.

А в разі, якщо пацієнт не має телефону та не зареєстрований у системі, лікар зареєструє його в ЕСОЗ за документами та роздрукує інформаційну довідку, яка міститиме дані про рецепт.

В аптеці фармацевт підбере тест-смужки, вартість яких підлягає відшкодуванню та які підійдуть до глюкометра, що наразі використовує пацієнт.

Нагадаємо, що на тимчасово окупованих територіях та в зоні бойових дій тест-смужки можуть відпускати і за паперовими рецептами.

Пресслужба «Щотижневика АПТЕКА»

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті