Угода Sanofi та Aqemia може прискорити розробку ліків за допомогою штучного інтелекту

27 Грудня 2023 3:31 Поділитися

Французька фармацевтична компанія Sanofi уклала багаторічну угоду про науково-дослідницьку співпрацю з Aqemia — технологічною компанією, яка спеціалізується на пошуку молекул за допомогою технології, що поєднує квантову фізику, штучний інтелект та машинне навчання.

Сума угоди оцінюється у 140 млн дол. США, включаючи аванс та проміжні платежі. Очікується, що ці кошти використовуватимуться для масштабування досліджень і розробок нових препаратів за допомогою штучного інтелекту.

«Важливість цієї співпраці полягає в тому, що вона обіцяє прискорити процес розробки ліків, — коментує Томас Флемінг, фахівець аналітичної компанії GlobalData. — Це партнерство є частиною більшої  тенденції, адже лідери фармацевтичної галузі все частіше звертаються до штучного інтелекту для покращання та прискорення у сфері R&D. Інтеграція передових технологій, таких як алгоритми фізики і генеративний штучний інтелект, репрезентує колективні зусилля, спрямовані на використання інноваційних технологій для створення більш безпечних і ефективних препаратів. Така масштабна угода знаменує собою важливу віху у впровадженні рішень на основі штучного інтелекту та підкреслює прагнення галузі використовувати інноваційні підходи для задоволення зростаючого попиту на нові ефективні лікарські засоби».

За матеріалами www.bloomberg.com, www.globaldata.com

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті