AbbVie та Umoja Biopharma співпрацюватимуть у розробці нових методів клітинної терапії в онкології

09 Січня 2024 10:13 Поділитися

Фармацевтичний гігант AbbVie та біофармацевтична компанія Umoja Biopharma* оголосили про підписання двох ексклюзивних угод стосовно розробки декількох кандидатів у препарати для CAR-T-клітинної терапії при онкологічних захворюваннях з використанням платформи VivoVec™. Ця платформа поєднує новітню технологію доставки генів лентивірусними векторами у поєднанні з комплексом для таргетування та активації Т-клітин. Це дозволяє Т-клітинам організму виробляти власні CAR-T-клітини для боротьби з раком in vivo.

Перша угода надає AbbVie право на ліцензування розроблених за цією платформою кандидатів у препарати для CAR-T-клітинної терапії, включаючи UB-VV111 для лікування гематологічних злоякісних новоутворень. Згідно з умовами другої угоди, компанії можуть працювати над розробкою до 4 додаткових кандидатів у препарати для обраних мішеней. За умовами договорів, Umoja може отримати до 1,4 млрд дол США за виконання опціонів, R&D, а також додаткові досягнення, пов’язані з продажем.

За матеріалами abbvie.com

*Спеціалізується на перепрограмуванні Т-лімфоцитів in vivo для боротьби з раковими клітинами та досягнення тривалої ремісії у пацієнтів з онкопатологією.

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті