На Черкащині розширено проєкт мобільних аптечних пунктів

Державна служба України з лікарських засобів та контролю за наркотиками (Держлікслужба) у Черкаській обл. інформує, що після успішного запуску проєкту мобільного аптечного пункту в області були внесені зміни — його розширено до 14 маршрутів, що охоплюють 79 населених пунктів. Про відповідні зміни ліцензіат (Черкаське обласне комунальне підприємство «Фармація», ЧОКП «Фармація») поінформував територіальний орган Держлікслужби у Черкаській обл. та органи місцевого самоврядування.

Нагадаємо, перший виїзд мобільного аптечного пункту № 2 аптеки № 202 відбувся 8 лютого 2024 р.

Держлікслужбою внесено відомості до ліцензійного реєстру про ще один мобільний аптечний пункт № 2 аптеки № 207, та 6 березня 2024 р. планується його перший виїзд за розробленими 6 маршрутами, які будуть обслуговувати додатково 29 населених пунктів.

Загалом мобільними аптечними пунктами ЧОКП «Фармація» охоплено 108 населених пунктів та забезпечено ліками 68 тис. осіб. «Держлікслужбою у Черкаській обл. продовжується співпраця із суб’єктами господарювання щодо виявлення соціальної ініціативи та бажання щодо створення мобільних аптечних пунктів. Це покращить доступ людей до необхідних ліків у сільській місцевості та наблизить програму «Доступні ліки» до місця проживання тих, хто їх потребує», — йдеться в повідомленні.

Також 23 лютого вперше мобільний аптечний пункт ЧОКП «Фармація» запрацював у Шполянській громаді. Маршрут, за яким доставляли лікарські засоби, охопив 5 населених пунктів — Бурти, Надточаївку, Мар’янівку, Терешки, Лозуватку. «Запуском мобільного аптечного пункту люди у селах задоволені. І це не дивно, адже в більшості населених пунктів, особливо віддалених, немає аптек. Людям доводиться їздити в центр громади або до найближчого міста. Це незручно, а дехто взагалі не має можливості це робити», — прокоментували старости сіл.

За матеріалами та фото dls.gov.ua,

facebook.com/groups/shpola.gromada

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті