Ліраглютид більш ефективний, ніж екзенатид

17 жовтня на конгресі Асоціації діабету Канади (Canadian Diabetes Association) були представлені більш детальні результати IIIb фази дослідження LEAD™ 6 з порівняльного вивчення ліраглютіду і екзенатиду. Згідно з отриманими результатами у пацієнтів з цукровим діабетом 2-го типу застосування ліраглютиду (GLP-1) 1 раз на добу було значно ефективнішим щодо контролю рівня глюкози в крові (судячи з рівня глікозильованого гемоглобіну (HbA1c) порівняно з застосуванням екзенатиду (інкретин-міметик GLP-1) 2 рази на добу.

У ході дослідження у пацієнтів, які приймали ліраглютид 1 раз на добу, було досягнуто поліпшення контролю рівня глюкози в  крові, а також відзначало менш виражену гіпоглікемію порівняно з тими, хто приймав екзенатид. До того ж прийом ліраглютиду покращував функцію  -клітин.

У 26-тижневому дослідженні LEAD™ 6 взяли участь 464 пацієнти з цукровим діабетом 2-го типу. Хворі 1-ї групи отримували 1,8 мг ліраглютиду 1 раз на добу, а 2-ї ? екзенатид 10 мкг 2 рази на добу як доповнення до лікування метформіном та/або препаратами сульфонілсечовини.

За матеріалами прес-служби www.medicalnewstoday.com

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті