Незвична реакція на пробу Манту: комісія продовжує роботу

Згідно з повідомленнями прес-служби МОЗ України минулого тижня в консультативній поліклініці Всеукраїнської спеціалізованої дитячої лікарні «Охматдит» фахівці провели детальний медичний огляд 24 дітей із села Вербки Хмельницької області, в яких після проведення реакції Манту були виявлені захворювання.

За вказівкою міністра охорони здоров’я Юрія Поляченка було прийнято рішення створити спеціальну експертну комісію, до складу якої увійшли фахівці високого рівня з різних напрямків медицини та представники Всеукраїнської ради захисту прав та безпеки пацієнтів. Стан здоров’я усіх дітей ретельно перевіряли педіатр, фтизіатр, невролог, отоларинголог, офтальмолог. У разі потреби до огляду маленьких пацієнтів долучалися спеціалісти інших медичних напрямків — алерголог, інфекціоніст, кардіолог тощо. Окрім того, як зазначила заступник начальника відділу охорони здоров’я матерів та дітей МОЗ України Валентина Педан, усім дітям також було зроблено лабораторні дослідження із застосуванням за потребою функціональних методів обстеження — ультразвукового, електрокардіограми тощо.

За попередніми даними у обстежених дітей не виявлено тяжкої патології. В основному відмічають функціональні розлади з боку шлунково-кишкового тракту та нервової системи, характерні для цієї вікової категорії. Як поінформувала В. Педан, жодного випадку захворювання, пов’язаного з проведенням діагностичної проби Манту, виявлено не було.

Батьки мали змогу поспілкуватися з лікарями, отримати необхідну консультацію та поради щодо подальшого догляду за дітьми. Фахівці також детально поінформували батьків щодо деяких аспектів проведення вакцинацій дітей, наприклад, для чого це потрібно та яких хвороб допомагає запобігти щеплення.

На думку представника Всеукраїнської ради захисту прав та безпеки пацієнтів Віктора Сердюка, планове кваліфіковане обстеження першої групи дітей з Хмельницької області наочно демонструє активну позицію та занепокоєність керівництва МОЗ України проблемами у сфері громадського здоров’я. Остаточні висновки роботи спільної комісії дозволять об’єктивно та неупереджено вирішити цю проблему та стануть важливим кроком до відкритого діалогу з пацієнтами. За бажанням батьків всього заплановано обстежити 126 дітей.

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Цікава інформація для Вас:

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті