Уточнено термін для приведення цін на препарати, включені до пілотного проекту, у відповідність із наказом МОЗ № 419

07 Вересня 2012 9:22 Поділитися

Уточнено термін для приведення цін на препарати, включені до пілотного проекту, у відповідність із наказом МОЗ № 419МОЗ України оприлюднено наказ профільного міністерства від 04.09.2012 р. № 697, яким внесено зміни до реєстру граничного рівня оптово-відпускних та порівняльних (референтних) цін на лікарські засоби для лікування осіб з гіпертонічною хворобою (далі — реєстр) станом на 1 вересня 2012 р., затвердженого наказом МОЗ України від 01.06.2012 р. № 419 (далі — наказ МОЗ № 419). Згідно з внесеними змінами через 2 міс з дня оприлюднення МОЗ України граничного рівня оптово-відпускних цін на лікарські засоби для лікування осіб з гіпертонічною хворобою оптова торгівля ними здійснюється за цінами, що не перевищують зазначений граничний рівень (без урахування постачальницько-збутової надбавки). Звертаємо увагу на те, що аналогічне положення міститься в підпункті 4 п. 2 постанови КМУ від 25.04.2012 р. № 340 «Про реалізацію пілотного проекту щодо запровадження державного регулювання цін на лікарські засоби для лікування осіб з гіпертонічною хворобою».

Нагадаємо, раніше наказом МОЗ України від 31.08.2012 р. № 672 було внесено зміни до наказу МОЗ № 419 і затверджено новий реєстр, у якому станом на 1 вересня 2012 р. рівень граничних оптово-відпускних цін за упаковку знизився майже за всіма позиціями, окрім 9, у яких така ціна залишилася незмінною.

Потреба у внесенні останніх змін до наказу МОЗ № 419 виникла у зв’язку з відсутністю норми, яка б передбачала перехідний період для суб’єктів господарювання, необхідний для приведення цін на лікарські засоби для лікування осіб з гіпертонічною хворобою у відповідність із вимогами цього наказу.

Прес-служба «Щотижневика АПТЕКА»
Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Цікава інформація для Вас:

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті