ПДВ на лікарські засоби: Міністерство доходів і зборів України пропонує скасувати пільгове оподаткування

Міністерство доходів і зборів України розробило та з метою громадського обговорення оприлюднило на своєму сайті законопроект «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо удосконалення оподаткування податком на додану вартість».

Нагадаємо, що згідно з чинним Податковим кодексом України за податковими зобов’язаннями з податку на додану вартість (ПДВ), що виникли з 1 січня 2011 р. до 31 грудня 2013 р. включно, ставка ПДВ становить 20%, а з 1 січня 2014 р. — має становити 17%. Розробленим законопроектом пропонується знизити її з 17% до 9%. Одночасно пропонується скасувати пільги щодо ПДВ, а також ввести податок з обороту зі ставками 1% і 2%.

Проектом документа передбачено також виключення з Податкового кодексу України ст. 197 «Операції, звільнені від оподаткування», яка серед іншого передбачає звільнення від оподаткування постачання лікарських засобів, дозволених до виробництва і застосування в Україні та внесених до Державного реєстру лікарських засобів (у тому числі аптечними закладами), а також виробів медичного призначення за переліком, затвердженим Урядом.

На думку розробників законопроекту, його впровадження сприятиме збільшенню надходжень до бюджету приблизно на 22 млрд грн.

Як уже повідомляло наше видання, у липні в парламенті було зареєстровано законопроект «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо зменшення вартості лікарських засобів для населення» (реєстраційний № 2475а). Він передбачає введення ставки ПДВ на рівні 7% на операції з постачання та імпорту препаратів і виробів медичного призначення. Автори законопроекту очікують, що його прийняття сприятиме збільшенню надходжень до державного бюджету майже на 2,5 млрд грн. щорічно. Комітет Верховної Ради України з питань податкової та митної політики рекомендував парламенту прийняти цей законопроект за основу.

Прес-служба «Щотижневика АПТЕКА»
Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Цікава інформація для Вас:

Коментарі

любовь 25.07.2013 10:24
Податок з оборотів? Себто виробник виготовив - продав:податок. Оптовик продав - податок; роздрібник реалізував - податок. І скрізь - з оборотів.І це сама коротка схема продажу! І нікому нічого не треба повертати.
любовь 25.07.2013 12:21
Нульова ставка ПДВ НЕ РОЗПОВСЮДЖУЄТЬСЯ НА ЛІКАРСЬКІ ЗАСОБИ. Ця група товарів ЗВІЛЬНЕНА ВІД ОПОДАТКУВАННЯ!
Юлія 25.07.2013 1:54
Нарешті відкрито заявили про мету введення ПДВ на лікарські засоби- відсутня доходна частина бюджету. Раніше "шановні" депутати заявляли, що введення ПДВ призведе до здешевлення!! ліків. Мабуть вони не проходили шкільний курс математики-коли до числа додати ще націнку, то число стане більше, аж ніяк не менше.
advocate 26.07.2013 8:33
НДС 9% + Процент от оборота 2% ...выходит НДС 25% если пересчитать...
advocate 26.07.2013 8:37
При наценке в аптеках 20-25% введение НДСа на лекарства и доп.процент с оборота это будет жестко конечно......
advocate 26.07.2013 12:43
Да, и на сегодняшний день лекарственные средства не облагаются 0% ставкой НДС, а освобождены от уплаты НДС! Поправьте название статьй.

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті