Володимир Дудка: Уряд внесе корегування до законодавства про ПДВ на ліки

07 Квітня 2014 9:27 Поділитися

«Кабінет Міністрів України має намір внести корегування до законодавства про ПДВ на ліки», — сказав народний депутат України, представник депутатської групи «Суверенна європейська Україна», член Комітету Верховної Ради України з питань охорони здоров’я Володимир Дудка, який був присутній на засіданні Уряду 5 квітня 2014 р. Він повідомив, що фахівцям вдалося переконати КМУ у найкоротші строки розтлумачити механізм оподаткування ліків та виробів медичного призначення на митно-пропускних пунк­тах України.

«Буде зроблено уточнення до закону, згідно з яким митниця має брати 7% ПДВ на ліки, а не 20%, як вимагають зараз. Крім того, аптеки матимуть 2-місячні «канікули» для того, щоб перепрограмувати контрольно-касові апарати та облікові програми під облік 7% ПДВ. При цьому строки запровадження ПДВ не змінюються», — зауважив В. Дудка. Парламентарій переконаний, що ці заходи мають якнайшвидше розблокувати надходження ліків до аптек.

Отже, Уряд виправить ситуацію, що виникла з оподаткуванням операцій на постачання лікарських засобів після набуття чинності 1 квітня 2014 р. Законом України «Про запобігання фінансової катастрофи та створення передумов для економічного зростання в Україні». Зокрема, проблема полягає в тому, що на митно-пропускних пунктах від імпортерів лікарських засобів вимагають сплачувати ПДВ у розмірі 20%, в той час як Уряд задекларував у вищезазначеному законі ПДВ на ліки у розмірі 7%. На сьогодні це вже призвело до дефіциту імпортних ліків в Україні.

За матеріалами,
наданими прес-службою народного депутата України В. Дудки
Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Цікава інформація для Вас:

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*