Питання звільнення Олександра Квіташвілі так і не було розглянуто Парламентом 15 вересня

15 Вересня 2015 10:55 Поділитися

Парламентский Комитет по вопросам здравоохранения может быть объединен с Комитетом по делам ветерановНа початку пленарного засідання 15 вересня Володимир Гройсман, спікер Верховної Ради України, повідомив, що Парламент має розглянути кадрові питання, у тому числі щодо відставки міністра охорони здоров’я – Олександра Квіташвілі. Наразі питання його наступника не вирішено.

Планувалось, що питання відставки буде розглянуто ще до обідньої перерви. Проте Олег Березюк, лідер фракції «Самопоміч», висловив думку, що не можна ухвалювати відповідні рішення без присутності міністра. Тому О. Квіташвілі запрошено взяти участь у вечірньому пленарному засіданні, яке розпочалось о 16 годині. Через брак часу питання його звільнення так і не розглядалось.

Також через брак голосів парламентарі тричі не змогли схвалити рішення щодо відставки Валерія Вощевського, Віце-прем´єр міністра України, який написав заяву про відставку з посади через вихід з коаліції фракції «Радикальна партія», за квотою якої він потрапив у Уряд.

Нагадаємо, що в травні в Парламенті зареєстровано проект парламентської постанови «Про звільнення Квіташвілі О. з посади міністра охорони здоров’я України» (№ 2864, ініціатори — група народних депутатів у складі Андрія Деркача, Андрія Шипка, Володимира Бандурова, Віктора Развадовського, Ігоря Молотка, Михайла Папієва, Ігоря Єремеєва). 2 липня профільний комітет більшістю голосів підтримав винесення на розгляд Парламенту проекту постанови щодо звільнення О. Квіташвілі з посади міністра охорони здоров’я України. Цього ж дня очільник МОЗ написав заяву про відставку на ім´яПрем´єр-міністра. Він зауважив, що не має політичної зацікавленості залишатися на посаді міністра, й після заяв фракції, яка його висунула, про необхідність зміни керівництва МОЗ, він самостійно прийняв рішення залишити посаду міністра. Проте до сьогодні КМУ так і не розглянув його заяву. Ми інформуватимемо наших читачів про хід пленарного засідання.

Прес-служба «Щотижневика АПТЕКА»

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті