Положення про реєстр пацієнтів, що потребують інсулінотерапії, буде оприлюднено найближчим часом

Положення про реєстр пацієнтів, що потребують інсулінотерапії, буде оприлюднено найближчим часомЯк повідомляється на сайті Міністерства юстиції України, 16 січня відомством зареєстровано за № 74/28204 наказ МОЗ України від 23 грудня 2015 р. № 890 «Про затвердження Положення про реєстр пацієнтів, що потребують інсулінотерапії». Оприлюднення тексту документа планується найближчим часом на сайті Верховної Ради України.

Нагадаємо, що відповідний проект Положення про реєстр пацієнтів, що потребують інсулінотерапії (далі – Положення) виносився на громадське обговорення Міністерством ще на початку листопада минулого року.

Необхідність затвердження Положення обумовлено запровадженням в Україні пілотного проекту щодо державного регулювання цін на препарати інсуліну, початок реалізації якого перенесено на 1 квітня 2016 р. Міністерству доручено затвердити Положення до 1 лютого 2016 р. та ввести в дію його до 1 квітня 2016 р.

Зазначений реєстр пацієнтів являтиме собою електронну централізовану базу даних, що містить інформацію про користувачів та пацієнтів, а також про виписку рецептів та видачу за ними препаратів інсуліну.

Як ми вже повідомляли, що тестова версія програмного забезпечення реєстру вже працює в багатьох регіонах України. Наразі МОЗ України активно співпрацює з регіональними ендокринологами та департаментами охорони здоров’я з приводу того, щоб реєстр уже запрацював і дані щодо інсулінозалежних пацієнтів було внесено до нього.

Для реалізації пілотного проекту МОЗ України повинно ще:

  • до 1 березня 2016 р. затвердити положення про реєстр референтних цін (цін відшкодування) на препарати інсуліну та порядок внесення до нього змін;
  • скласти та оприлюднити до 1 квітня 2016 р. реєстр референтних цін (цін відшкодування) на препарати інсуліну;
  • подати до 1 березня 2016 р. на розгляд Уряду проект акта щодо запровадження з 1 квітня 2016 р. відшкодування вартості препаратів інсуліну.

Нагадаємо, що доопрацьований проект Порядку відшкодування вартості препаратів інсуліну винесено Міністерством на громадське обговорення 20 січня.

Прес-служба «Щотижневика АПТЕКА»

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Цікава інформація для Вас:

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті