Фальсифікація ліків: на Прикарпатті судитимуть організовану групу

10 Липня 2019 11:11 Поділитися

Прокуратурою Івано-Франківської обл. до суду скеровано обвинувальний акт щодо 3 учасників організованої групи у кримінальному провадженні, відкритому за фактами, пов’язаними з фальсифікацією лікарських засобів у великих розмірах. Про це повідомили в прес-службі прокуратури Івано-Франківської обл.

Організовану групу судитимуть за ч. 3 ст. 28 («Вчинення злочину групою осіб, групою осіб за попередньою змовою, організованою групою або злочинною організацією»), ч. 2 ст. 321-1 («Фальсифікація лікарських засобів або обіг фальсифікованих лікарських засобів») Кримінального кодексу України.

У ході досудового розслідування вилучено дві полімерні ємності по 200 л зі спиртом, 127 опечатаних тар (у кожній – по 83–84 флакони), 9 опечатаних тар (у кожній – по 112 скляних флаконів), обладнання для розливу спирту у флакони (електричний насос), укупорювальні кришки, укупорювальний апарат, етикетки, паперові заготовки, а також готовий фальсифікований лікарський засіб – спирт етиловий у кількості 9750 флаконів.

«Наразі всіх учасників злочинного угрупування затримано та обрано запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою з визначенням застави», – повідомляють у прокуратурі.

За вчинення вказаних злочинів Кримінальним кодексом України передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 8 років із конфіскацією майна.

За матеріалами ifr.gp.gov.ua

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Цікава інформація для Вас:

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті