Постачанням засобів та обладнання, необхідних для подолання епідемії COVID-19, відтепер займатиметься МОЗ України

28 Квітня 2020 6:25 Поділитися

Під час наради з питань запобігання поширенню коронавірусу, що відбулася 28 квітня під головуванням Президента України Володимира Зеленського, повідомлялося, що постачанням засобів та обладнання, необхідних для подолання епідемії COVID-19, яке досі курував Офіс Президента, надалі займатиметься Міністерство охорони здоров’я України (МОЗ). Про це йдеться на сайті Президента України.

«Ви маєте забезпечити постачання масок, респіраторів, захисних костюмів, апаратів штучної вентиляції легень і всього необхідного так, щоб лікарні, пацієнти та здорові люди мали вдосталь усього й могли одужати та захиститися від COVID-19», — звернувся Глава держави до міністра охорони здоров’я Максима Степанова.

Секретар Координаційної ради з протидії поширенню COVID-19 Кирило Тимошенко зазначив, що наступний літак з необхідними засобами невдовзі прибуде в Україну.

«Найближчим часом прилітає літак, логістикою якого востаннє займається Офіс Президента. Там будуть 400 тис. захисних масок, захисні засоби для очей. Надалі привезенням усього, що потрібно, займатиметься МОЗ», — підкреслив К. Тимошенко.

М. Степанов повідомив, що його відомство вже закупило понад 70 тис. костюмів біо­захисту за кошти з резервного фонду. Надалі МОЗ використовуватиме кошти зі стабілізаційного фонду, створеного спеціально для подолання епідемії.

Варто нагадати, що КМУ затвердив Порядок використання коштів фонду боротьби з гострою респіраторною хворобою COVID-19, спричиненою коронавірусом SARS-CoV-2, та її наслідками.

За матеріалами president.gov.ua
Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті