Уряд встановив 4 карантинні зони, належність до яких визначатиме запровадження обмеження в регіонах

23 Липня 2020 10:42 Поділитися

23 липня під час брифінгу щодо поточної ситуації з поширенням коронавірусної хвороби Максим Степанов, міністр охорони здоров’я України, повідомив, що за минулу добу зареєстровано 856 нових випадків інфікування, серед них 71 дитина та 50 медичних працівників, було госпіталізовано 178 осіб, зафіксовано 17 летальних випадків, одужало 728 осіб.

За добу здійснено 29 726 досліджень, з яких 14 498 — методом полімеразної ланцюгової реакції (ПЛР) та 15 228 — методом імуноферментного аналізу (ІФА). За даними Центру громадського здоров’я України, з початку року проведено 497 284 дослідження методом ПЛР та 81 168 досліджень — методом ІФА.

У розрізі регіонів найбільше нових випадків інфікування зареєстровано в м. Київ (112), Львівській (109), Івано-Франківській (76) та Рівненській (71) областях.

За весь час пандемії в Україні захворіли 61 851 осіб, з них 4400 дітей та 8153 медичних працівників. Загалом одужали 34 000 особи, а летальних випадків — 1551.

М. Степанов нагадав, що 22 червня Уряд подовжив дію адаптивного карантину до 31 серпня 2020 р. У той же час з 1 серпня вводяться нові умови встановлення карантинних обмежень, які засновані на світовій практиці. Зокрема, передбачено запровадження таких обмежень не лише загалом в області, але й в окремих її частинах. Завдяки цьому в тих частинах області, де спостерігається високий рівень інфікування, протиепідемічні заходи посилюватимуться, а в  іншій частині — зможуть послаблюватися.

Також встановлено 4 зони — зелену, жовту, помаранчеву та червону — залежно від епідемічної ситуації та епідемічних критеріїв, таких як заповненість ліжок (менше 50%), кількість тестувань на 100 тис. населення і показників динаміки захворюваності. У зеленій зоні передбачено такі карантинні заходи: масковий режим; соціальне дистанціювання, у тому числі проведення заходів з показником 1 особа на 5 кв. м площі приміщення, заповненість залів кінотеатрів, театрів не більше, ніж на 50%; перевезення пасажирів громадським транспортом в межах кількості місць для сидіння.

Потім у кожній подальшій зоні карантинні обмеження посилюватимуться. Найбільш суворі обмеження запроваджуватимуться в регіонах з червоної зони.

Також області зможуть перейти з однієї зони в іншу, якщо протягом 5 днів поспіль спостерігатиметься збільшення лише за одним епідемічним критерієм. Рішення про такий перехід прийматиметься Державною комісією з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

На запитання, де пройти тестування на COVID-19, щоб дані про тестування не було втрачено, М. Степанов відповів, що на сайті МОЗ в розділі «Громадянам» розміщено перелік лабораторних центрів, які проводять таке тестування, інформація з яких передається безпосередньо Центру громадського здоров’я України.

Окрім цього, він додав, що наразі розробляється нормативна база для допуску вболівальників на спортивні змагання. Передбачається, що заповненість стадіону має бути не більшою за 25%, розміщувати вболівальників слід з урахуванням норм щодо соціального дистанціювання і т.д.

Пресслужба «Щотижневика АПТЕКА»

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті