МОЗ утворило робочу групу з питань удосконалення надання первинної медичної допомоги

06 Жовтня 2020 10:18 Поділитися

Міністерство охорони здоров’я України наказом від 01.10.2020 р. № 2223 затвердило Положення про робочу групу з питань удосконалення надання первинної медичної допомоги (далі — робоча група), а також персональний склад робочої групи.

Робоча група з питань удосконалення надання первинної медичної допомоги є консультативно-дорадчим органом Міністерства охорони здоров’я України, який утворюється з метою формування пропозицій і напрацювання проєктів нормативно-правових актів щодо удосконалення надання первинної медичної допомоги і напрацювання проєктів нормативно-правових актів.

Відповідно до покладених на робочу групу завдань, вона надаватиме пропозиції щодо:

  • внесення змін до чинних та розроблення нових нормативно-правових актів;
  • розробки та впровадження сучасної системи профілактичних, діагностичних та реабілітаційних заходів, зокрема із застосування новітніх медичних та інформаційних технологій.

Формуватиметься робоча група з представників МОЗ України, а також за згодою представників інших міністерств та органів виконавчої влади, народних депутатів України, представників підприємств, установ та організацій незалежно від форм власності, експертів, громадських об’єднань. До персонального складу групи увійшли 12 осіб, серед яких, зокрема, голова робочої групи – Ірина Садов’як, перший заступник міністра охорони здоров’я України.

Щодо формату роботи групи, він відбуватиметься у вигляді засідань, які можуть проводитися у відкритій або закритій формі, а також з використанням засобів відеозв’язку.

У разі необхідності, засідання робочої групи можуть проводитися в закритому режимі, без участі сторонніх осіб та засобів масової інформації. Дата, час, місце проведення та порядок денний засідання робочої групи визначатимуться її головою, а у разі його відсутності — заступником голови.

Про проведення засідання членів робочої групи та запрошених осіб повідомлятиме секретар групи за дорученням голови завчасно, але не пізніше ніж за 3 дні до засідання.

Пресслужба «Щотижневика АПТЕКА»

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті