Будівництво молекулярно-генетичної лабораторії НІР буде завершено у 2021 р.

30 Жовтня 2020 9:56 Поділитися

Активне будівництво молекулярно-генетичної лабораторії в Національному інституті раку, на спорудження якої планується виділити близько 104 млн грн, почнеться вже наступного року. Про це йдеться на сайті Міністерства охорони здоров’я України.

«Кошти виділялися у 2018 і 2019 роках, та нічого не робилось. Коли я прийшов у Міністерство, то побачив, що з цього питання навіть не було створено оновленого медичного завдання. Ми його зробили, потім треба було зробити проєкт — зібрати документацію, пройти експертизи. Це все потребує часу. На сам проєкт ще йде 5–6 міс — це закупівля обладнання, ремонтні роботи і все інше», — сказав Максим Степанов, міністр охорони здоров’я.

Також він наголосив, що заплановане проведення робіт потребує більшого періоду часу, ніж залишилося до кінця бюджетного року і недоцільно починати й одразу консервувати такий об’єкт. У той же час проєкт обов’язково буде реалізовано в наступному році, і для цього в бюджеті мають бути закладені відповідні кошти.

«Ми дуже потребуємо молекулярно-генетичної лабораторії, й, нарешті, отримали всі схвалення та кошти. Крім цього, ми наполягаємо на будівництві корпусу променевої терапії Інституту раку, який не будувався з 2012 р.. Тобто ми зараз плануємо завершувати ті проєкти, які не робилися роками», — підсумував глава відомства.

Окрім того, під час щоденного брифінгу, який відбувся 29 жовтня, заступник міністра охорони здоров’я України Світлана Шаталова зауважила, що «реалізація проєкту «Реконструкція молекулярно-генетичної лабораторії НІР» дозволить вирішити проблему лікування пацієнтів з онкологією методом трансплантації кісткового мозку від донора в Україні. Зараз такі трансплантації проводяться за кордоном і коштують близько 150 тис. євро. У той час як у нашій державі такі операції могли б здійснюватись втричі дешевше».

За матеріалами moz.gov.ua та
facebook.com/moz.ukr

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті