Порядок реалізації ПМГ продовжено на I кв. 2021 р. — НСЗУ

22 Грудня 2020 11:50 Поділитися

Національна служба здоров’я України (НСЗУ) на сторінці у Facebook інформує, що затверджено Порядок реалізації Програми медичних гарантій (ПМГ) на I кв. 2021 р. Відповідну постанову про продовження на І кв. 2021 р. дії постанови КМУ від 05.02.2020 р. № 65 прийнято на засіданні Уряду.

«Прийняття постанови дає нам право продовжити дію договорів, укладених з нашими партнерами у 2020 р. шляхом додаткових угод. І це дає нам всі підстави оплачувати надані медичні послуги, які надаватимуть заклади з 1 січня 2021 р., а також оплачувати погашені з 1 січня 2021 р. електронні рецепти за програмою реімбурсації «Доступні ліки», — йдеться в повідомленні.

Але разом з тим НСЗУ висловлює занепокоєння, що прийнята версія постанови, запропонована МОЗ, передбачає видатки на І кв. у розмірі, що можуть сягнути 39,7% бюджету ПМГ. Це означає, що з 1 квітня:

  • або будуть знижені тарифи на медичні послуги нижче рівня 2020 р., що призведе до скорочення штату медичних працівників, збільшення неформальних платежів з кишені пацієнта та зростання соціальної напруги,
  • або коштів за ПМГ вистачить до середини липня 2021 р.

Прийнята постанова набуває чинності з дня її опублікування. Щоб не витратити час на очікування, команда НСЗУ вже сформувала проєкти додаткових угод для всіх надавачів первинної, спеціалізованої та екстреної медичної допомоги, а також аптечних закладів. Це — понад 7000 додаткових угод із медичними закладами та 9000 аптек.

НСЗУ звертається до всіх органів державної влади, які можуть посприяти якнайшвидшому опублікуванню постанови, — необхідно, аби вона терміново набула чинності.

За матеріалами facebook.com/nszu.ukr

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті