Спецперепустки на транспорт: чим стурбовані дистриб’ютори та імпортери?

ГС «Асоціація імпортерів і дистриб’юторів фармацевтичної та медичної продукції «ФАРМЕД» стурбована ситуацією, пов’язаною з недостатньою кількістю спецперепусток, які було введено в дію через обмеження проїзду громадян у громадському транспорті в Києві на час обмежувальних протиепідемічних заходів.

Зокрема, складна ситуація склалася з можливістю одержання спецперепусток підприємствами оптової торгівлі та/або імпорту лікарських засобів — аптечних складів, які здійснюють відпуск та відвантаження лікарських засобів в аптеки, у тому числі й столиці, при цьому працівники проживають у Києві, але працюють на аптечних складах, що розташовані в Київській обл.

Згідно з порядком видачі спецперепусток, розробленим на виконання п. 4 протоколу № 29 від 01.04.2021 р. Постійної комісії з питань з техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Київської міської держадміністрації визначено, що (п. 7) «Районні в м. Києві державні адміністрації здійснюють видачу спецперепусток підприємствам критичної інфраструктури незалежно від форми власності районного значення, а також закладам охорони здоров’я, зокрема лікарням, аптекам, підприємствам фармацевтики тощо відповідно до територіальної приналежності». Але на практиці фармацевтичні підприємства не можуть своєчасно отримати спецперепустки для своїх працівників, чи отримують їх не в повному обсязі, що є вкрай недопустимим.

Відсутність швидкої процедури отримання спецперепусток фармацевтичними підприємствами ставить під загрозу своєчасне забезпечення аптек і лікарень Києва лікарськими засобами та медичною продукцією. А це прямий шлях до створення штучного дефіциту в аптеках і також до зростання цін, бо фармацевтичні підприємства будуть вимушені збільшити затрати за рахунок самостійної організації перевезення працівників до робочих місць.

ГС «ФАРМЕД» звертається до відповідних органів — Київської міської держадміністрації та райдержадміністрацій м. Київ з проханням допомогти у вирішенні питання організації безперебійного одержання спецперепусток для працівників фармацевтичних підприємств, зареєстрованих у Київ­ській обл., що мешкають у Києві, задля стабільного доступу населення, у тому числі й столиці, до лікарських засобів та медичних виробів.

З повагою голова ГС «ФАРМЕД»
Ігор Лукашенко
Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті