НСЗУ розпочато прийом заяв на включення торгових назв до нового Реєстру ліків, які підлягають реімбурсації

Національна служба здоров’я України (НСЗУ) оприлюднила оголошення про формування пропозицій щодо включення торгових назв лікарських засобів до Реєстру лікарських засобів, які підлягають реімбурсації (далі — Реєстр).

Для формування пропозицій НСЗУ починає приймати від власників реєстраційних посвідчень на лікарські засоби або їх уповноважених представників (далі — Заявник):

  • заяву про включення торгової назви лікарського засобу до Реєстру (далі — Заява), складену за формою, наведеною в додатку 1 до оголошення;
  • засвідчену в установленому законодавством порядку копію довіреності, виданої власником реєстраційного посвідчення на лікарський засіб, яка підтверджує повноваження Заявника подавати до НСЗУ інформацію, зазначену в Заяві (за необхідності);
  • зобов’язання здійснювати постачання лікарського засобу в Україні протягом заявленого строку за ціною, зазначеною в Реєстрі, складене за формою, наведеною в додатку 2 до оголошення;
  • зобов’язання забезпечити безперебійну наявність лікарського засобу на території України протягом строку дії Реєстру, складене за формою, наведеною в додатку 2 до оголошення.

Зазначені документи подаються в електронній формі на адресу електронної пошти [email protected].

Документи, складені іноземною мовою, подаються разом з їх перекладом українською мовою, засвідченим у встановленому порядку.

На всі електронні документи, що подаються до НСЗУ, накладається кваліфікований електрон­ний підпис керівника юридичної особи — Заявника (у разі подання Заяви уповноваженим представником накладається його кваліфікований електронний підпис).

Прийом Заяв щодо внесення торгової назви лікарського засобу до Реєстру та необхідних документів здійснюватиметься з 20 січня 2022 р. до 17:00 28 січня 2022 р.

Заяви та документи, подані після закінчення кінцевого терміну, не розглядатимуться.

З метою забезпечення можливості Заявникам вчасно виправити помилки в поданих Заяві та документах, НСЗУ рекомендує подавати Заяву та необхідні документи не пізніше 27 січня 2022 р.

Заявник, який бажає надати додаткову інформацію до НСЗУ, може додати її в електронному вигляді до Заяви.

У разі виникнення питань під час подання документів можна звертатися до НСЗУ:

  • на адресу електронної пошти [email protected];
  • за контактними номерами телефону НСЗУ: (044) 221-06-95 або (097) 108-38-48.

Нагадаємо, 18 січня затверджено новий Реєстр граничних оптово-відпускних цін на лікарські засоби, які підлягають реімбурсації за програмою державних гарантій медичного обслуговування населення, станом на 14 січня 2022 р.

За матеріалами nszu.gov.ua

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті