Roche попереджає, що розробка препарату для пацієнтів з розсіяним склерозом постраждала через вторгнення Росії в Україну

06 Травня 2022 4:50 Поділитися

Швейцарська фармацевтична компанія Roche попереджає, що вторгнення Росії в Україну гальмує розробку нового покоління лікарських засобів для терапії пацієнтів з розсіяним склерозом, оскільки фармацевтична галузь сфокусувала велику кількість ресурсів для проведення клінічних досліджень у Східній Європі.

Фармацевтичні компанії намагаються знайти способи, щоб пацієнти з України продовжували брати участь у клінічних дослідженнях в умовах, коли мільйони людей втекли від війни та знайшли притулок у сусідніх країнах.

«І Україна, і Росія історично зробили дуже важливий внесок у клінічні дослідження кандидатів у препарати для лікування пацієнтів з неврологічними розладами, такими як розсіяний склероз», — зазначив Білл Андерсон (Bill Anderson), керівник фармацевтичного підрозділу Roche.

Б. Андерсон відмітив, що заплановані терміни отримання результатів досліджень щодо розсіяного склерозу, принаймні в цьому році, будуть відкладені.

Близько 20–30% пацієнтів у глобальній програмі клінічних досліджень фенебрутинібу, призначеного для лікування пацієнтів із розсіяним склерозом, були з України та Росії, що значно перевищує потенціал цих країн у контексті отримання прибутків від продажу цього препарату.

Наразі компанія залучає нові сайти в інших країнах, набирає пацієнтів для участі в дослідженні на додаткових сайтах в державах, де Roche вже проводить клінічні випробування, активізує залучення пацієнтів на наявних сайтах.

Дослідження в Україні були значною мірою зірвані війною, у той час як у Росії більше не будуть набирати нових учасників досліджень у рамках відповіді Roche на вторгнення Росії в Україну, яка була подібною до такої інших виробників лікарських засобів.

Східна Європа є привабливим місцем для проведення клінічних досліджень, оскільки дослідники, які керують медичними центрами, добре підготовлені, а пацієнти мають сильний стимул брати участь у дослідженні, бо вони часто отримують кращу медичну допомогу, ніж пропонує система охорони здоров’я.

За матеріалами www.reuters.com

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті